«Ποιος είναι ο Πιτσιλής, ρε παιδιά;»

Από τον ταξικό «αποστάτη»

O διοικητής της «Ανεξάρτητης» Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής

Σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στις εφορίες πραγματοποίησαν αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος των διεθνώς κορακιών, ελεγκτικών – εισπρακτικών εταιρειών, να πάρουν τον έλεγχο των Δημοσίων Εσόδων – Διαβάστε και τη σχετική καταγγελία από την Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών: ΑΚΕ: Μετά την PWC και η Ernst & Young στην ΑΑΔΕ).

Ο διοικητής της «Ανεξάρτητης» Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλής, όμως, ενοχλήθηκε από την κινητοποίηση των εργαζομένων και κάλεσε την αστυνομία για να σπάσει τον αποκλεισμό.

Ο αστυνομικός διευθυντής που έφτασε στο σημείο τους ζήτησε να φύγουν, ωστόσο, οι εργαζόμενοι δεν πτοήθηκαν από την παρουσία της αστυνομίας κι αντέδρασαν. Απευθύνθηκε, δε, σε έναν από τους συγκεντρωμένους που διαμαρτυρήθηκε πιο έντονα και τον ρώτησε: «Ποιος είσαι εσύ;». Η απάντηση του εργαζομένου: «Ο Πιτσιλής». Η απορία του αστυνομικού διευθυντή: «Ποιος είναι ο Πιτσιλής, ρε παιδιά;»

Φωτογραφική βοήθεια από τον ταξικό «αποστάτη» προς τον αστυνομικό διευθυντή: ο εικονιζόμενος στην κεντρική φωτογραφία είναι ο Γιώργος Πιτσιλής, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, το μακριού και βαθιού χεριού των δανειστών στα δημόσια οικονομικά της χώρας.