ΓΝ Αγίου Νικολάου: Συνεχείς καθυστερήσεις στο έργο της μεταστέγασης της ΜΤΝ

Φωτογραφία αρχείου

Στις συνεχείς καθυστερήσεις του έργου της μεταστέγασης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου από το κτήριο του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου αναφέρεται σε σχόλιο του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του Νοσοκομείου Λασιθίου Γιώργος Μανουσάκης:

«Μία φταίνε οι βροχές του χειμώνα, μία φταίει το κλείσιμο των εταιριών των Αύγουστο… Ο ανάδοχος του έργου της μεταφοράς της ΜΤΝ στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες για τις συνεχείς καθυστερήσεις παράδοσης του έργου, εκμεταλλευόμενος τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις (που δυστυχώς υπάρχουν) και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τις εργολαβίες δημοσίων έργων στη χώρα μας.
Όμως εδώ πρόκειται για ένα έργο, που μπορεί να έχει σχετικά μικρό κόστος (κάτω από 100.00 ευρώ), αλλά η όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση του έχει μεγάλη σημασία για τους αιμοκαθαρόμενους του νομού Λασιθίου, μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες ασθενών. Μόλις χθες υπήρξε ένα νέο έκτακτο σοβαρό περιστατικό σε αιμοκαθαρόμενο στη ΜΤΝ, που χρειάστηκε άμεση επέμβαση ιατρών του νοσοκομείου.
Η ανοχή μας απέναντι στις συνεχείς καθυστερήσεις παράδοσης του έργου της μεταφοράς της ΜΤΝ πρέπει να τελειώσει.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στεγάζεται «προσωρινά» εδώ και δυόμισι δεκαετίες στο κτήριο του θεραπευτηρίου Χρονών Παθήσεων Λασιθίου σε συνθήκες που έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των νεφροπαθών του νομού Λασιθίου (διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ) και η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξαγγείλει το 2016 τη μεταστέγαση της ΜΤΝ σε χώρο του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου. Μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση της ΔΥΠΕ Κρήτης αναφερόταν (διαβάστε ΕΔΩ) ότι η μεταστέγαση θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2016!!!