15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενημερωτικό Σημείωμα ΑΚΕ: Αποκαλυπτικό… Ρόλων και Προθέσεων

Πρόσφατα

Στις 30.8.2019 η Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών έφερε στην επιφάνεια, με δημοσίευση στο www.eforiakoi.org, έγγραφο απ’ το οποίο προκύπτει η εμπλοκή της ελεγκτικής εταιρείας pwc στην εκπαίδευση του προσωπικού της ΑΑΔΕ και τις διαδικασίες λειτουργίας του ΚΕΟΦ.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας που έγινε την Τρίτη 3.9.2019 η Αυτόνομη Κίνηση έθεσε το ζήτημα και κατέθεσε πρόταση για άμεση και δυναμική αντίδραση της Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα (πέραν των άλλων πρωτοβουλιών) τον αποκλεισμό (την επομένη ημέρα – Τετάρτη 4.9.19) του χώρου όπου θα πραγματοποιούνταν η εκπαίδευση. Πρόταση η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Ταυτόχρονα η Πρόεδρος θα έθετε το ζήτημα και σε συναντήσεις που θα ακολουθούσαν, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, με την ηγεσία της ΑΑΔΕ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενημερωθήκαμε απ’ την Ομοσπονδία ότι δεν θα βρίσκονταν την επόμενη ημέρα στο χώρο της εκπαίδευσης εκπρόσωπος της εταιρείας, οπότε καλό θα ήταν να μετατεθεί η κινητοποίηση για τη Δευτέρα 9.9.19. Παρά τη διαφωνία μας (και όχι μόνο τη δική μας), καταλήξαμε στη μετάθεση της κινητοποίησης για τη Δευτέρα.

Παρ’ όλα αυτά, την επομένη βρεθήκαμε (ως εκπρόσωποι παρατάξεων του Συλλόγου) στη ΙΖ Αθηνών, όπου εδρεύει το ΚΕΟΦ και διαπιστώσαμε ότι παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις, η pwc βρισκόταν στο κτίριο και το πρόγραμμα της εκπαίδευσης προχωρούσε κανονικά. Όσων αφορά δε το αυτονόητο αίτημά μας (προς τους υπευθύνους της όλης διαδικασίας) που αφορούσε τη γνωστοποίηση του περιεχομένου της σύμβασης με την pwc, η απάντηση ήταν ότι η σύμβαση είναι … ΑΠΟΡΡΗΤΗ.

Την Πέμπτη η Ομοσπονδία κάλεσε σε έκτακτη διαπαραταξιακή σύσκεψη για την Παρασκευή 6.9.19, προκειμένου ‘’να ξαναδούμε τι θα κάνουμε τη Δευτέρα’’…

Της συνάντησης προηγήθηκε η διακίνηση απόψεων με περιεχόμενο… ‘’υπερεκτιμάμε το όλο ζήτημα’’, ‘’εντάξει… δεν είναι και η πρώτη φορά που μπαίνουν οι ιδιώτες’’, ‘’πως κάνουμε έτσι… απλά σεμινάρια είναι’’ κλπ. κλπ.

Στη σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή, υπήρξε ενημέρωση για νέες επαφές της ηγεσίας της ΠΟΕ ΔΟY με τον Κ. Πιτσιλή και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου σύμφωνα με την ηγεσία της ΠΟΕ ΔΟY… οι εξηγήσεις που δόθηκαν ήταν επαρκείς!!!!!

Αποτέλεσμα όλων αυτών και με τη σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ (ΔΥΣΥΕ) και ΑΣΚΙ, αποφασίστηκε η ακύρωση της κινητοποίησης που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα και η έκδοση απλά σκληρής (…όπως είπαν) ανακοίνωσης. Το γιατί θα εκδώσουν σκληρή ανακοίνωση, για ένα θέμα που τελικά δεν είναι και τόσο σοβαρό, είναι αξιοσημείωτο. Το γιατί επίσης η ΑΣΚΙ που τις προηγούμενες ημέρες κατήγγειλε με ανακοίνωσή της την είσοδο ιδιωτών, σήμερα ευθυγραμμίζεται με τις συστάσεις της ηγεσίας της ΑΑΔΕ και συναινεί (από κοινού με ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ) στην ακύρωση της κινητοποίησης είναι σίγουρα ενδιαφέρον (Ίσως να παρασύρθηκαν αρχικά από αντιπολιτευτικό οίστρο, αλλά στη συνέχεια να θυμήθηκαν ποιοι ψήφισαν το νόμο που επιτρέπει στις ελεγκτικές να εισέλθουν στις υπηρεσίες μας).

Παρόλα αυτά, σήμερα, Δευτέρα 9.9.2019, πραγματοποιήθηκε έξω απ’ τη ΙΖ Αθηνών κινητοποίηση, όπου καταγγέλθηκε η είσοδος των ελεγκτικών – εισπρακτικών στις υπηρεσίες μας και ενημερώθηκαν συνάδελφοι και πολίτες.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις