«Στον αέρα», οι μόνιμες προσλήψεις του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Πρωθυπουργική… αφωνία από το βήμα της 84ης ΔΕΘ για το τι μέλλει γενέσθαι με τις προσλήψεις των περίπου 3.000 μόνιμων προσλήψεων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίες είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και η οποία ωστόσο δεν έκανε τίποτε το ουσιώδες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη μονιμοποίηση των εργαζομένων, που βρίσκονται ακόμη και πάνω από 15 χρόνια σε εργασιακή ομηρία, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Κατά την ομιλία του στο «Βελλίδειο», το Σάββατο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έκανε καμία αναφορά για τους εργαζομένους στο ΒσΣ, όπως έκανε για τις προσλήψεις 1.500 αστυνομικών μέχρι το τέλος του έτους, για τις 2.000 προσλήψεις, κυρίως νοσηλευτών και νέων ιατρών, και για τους εκπαιδευτικούς -στην περίπτωση που υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες. Το ίδιο έκανε και την επόμενη ημέρα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, όπου μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι «αυτές ήταν προσλήψεις-εξαγγελίες. Ούτε πιστώσεις, δεν βρήκαμε ούτε μία πίστωση σε προϋπολογισμό για αυτές τις προσλήψεις».

Ουσιαστικά, χωρίς να υπάρχει κάτι το χειροπιαστό, παρά μία «πρόθεση», που οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα, το να βρίσκεται «στον αέρα» το εργασιακό μέλλον – μόνιμη πρόσληψη των εργαζομένων στο ΒσΣ, κινήθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, με το Σωματείο Εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως αναφέρει το Σωματείο, ο υπουργός «διαβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προκήρυξης όσο το δυνατόν γρηγορότερα, παρά την χρονοκαθυστέρηση έκδοσης της, με την δέσμευση οι σημερινοί εργαζόμενοι να παραμείνουν στις θέσεις τους, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα κενό στο πρόγραμμα, μέχρι να ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων. Ωστόσο, όπως επιβεβαιώθηκε και δια στόματος του κ. Υπουργού, η συζήτηση θα συνεχιστεί στην προγραμματισμένη συνάντηση που έχει το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο στην Αθήνα στο ΥΠΕΣ στις 16/9/19, όπου και θα κριθούν οι λεπτομέρειες».