Προοδευτική Κίνηση: Να πατήσουμε γκάζι για να καταργηθεί η μισθολογική μας αφαίμαξη και μέσω της φορολογίας εταιρικών αυτοκινήτων

Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα «δωράκια» προς τις επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών και τη μείωση της φορολογίας τους, την ίδια ώρα πατά πάνω στο «στρωμένο» δρόμο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διατηρεί το απαράδεκτο καθεστώς της φορολόγησης των εταιρικών αυτοκινήτων, μια φορολόγηση που πληρώνουμε εμείς για αυτοκίνητα που δεν είναι δικά μας, είναι «εργαλεία» της δουλειάς μας και μας διευκολύνουν στην εκτέλεση των εργασιακών μας καθηκόντων.

Πρόκειται για το νόμο-έκτρωμα που εξομοιώνει τους εργαζομένους με τους εταίρους και τους μετόχους των εργοδοτριών εταιρειών, που μεταβιβάζει φορολογικές υποχρεώσεις και οικονομικά βάρη της εργοδοσίας στους εργαζομένους, των οποίων το εισόδημα έχει πληγεί βάναυσα τα μνημονιακά αλλά και τώρα την υποτιθέμενη μεταμνημονιακή περίοδο.

Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας μας (Ενωτική Κίνηση), που επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σφύριζε αδιάφορα, δημιούργησε «επιτροπή αγώνα» για να εξετάσει το θέμα και τις ενδεχόμενες αντιδράσεις, σε μια προσπάθεια αποφυγής των ευθυνών της, ακόμα και σήμερα αρνείται ουσιαστικά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την κατάργηση του νόμου συνεχίζοντας να αδρανεί καλυπτόμενη πίσω από «προσφυγές» και «δικαστικές διεκδικήσεις».

Από την άλλη πλευρά, μέχρι στιγμής, οι συνδικαλιστές που βρίσκονται στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος κινούνται στο ίδιο πλαίσιο και «αφωνούν», ξεχνώντας τι ζητούσαν 33 βουλευτές της ΝΔ, όντας αντιπολίτευση, για τη φορολόγηση των εταιρικών αυτοκινήτων: «είναι σημαντικό όπως επαναπροσδιοριστεί το σύστημα φορολόγησης από παροχές σε είδος εταιρικών αυτοκινήτων, για λόγους τόσο απλοποίησης, όσο και αποφυγής της επιβάρυνσης της πλειονότητας των εργαζομένων με ένα επιπλέον φορολογικό χαράτσι για το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούν ως εργαλείο δουλειάς».

Η Προοδευτική Κίνηση Ιατρικών Επισκεπτών & Φαρμακοϋπαλλήλων δηλώνει, για μια ακόμη φορά, πως ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα για να ακυρωθεί στην πράξη αυτός ο νόμος-έκτρωμα, που φτωχοποιεί τους εργαζομένους αφήνοντας στο απυρόβλητο τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων. Αν θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ «ζεστό χρήμα» εκεί να ψάξει να το βρει.

Δεν είμαστε ούτε μία «οικογένεια» με τους εργοδότες και το κεφάλαιο, ούτε τα ίδια συμφέροντα έχουμε. Μ’ αυτούς και με όσους τους εκπροσωπούν, είμαστε σε έναν διαρκή και ανειρήνευτο πόλεμο, και αυτό που φοβούνται είναι τη δύναμη που έχουμε όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι.