Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»: Όλοι/ες στη διαδήλωση της 84ης ΔΕΘ, στις 7 Σεπτέμβρη

Μπλόκο στη Λιτότητα, τον Ρατσισμό και την Καταστολή. Στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Η Κίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό” καλεί ντόπιους-ες, πρόφυγες και μετανάστ(ρι)ες να δώσουμε ενωμένοι το παρών με μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση της ΔΕΘ στις 7 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εργατική κινητοποίηση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τη μέρα που ο νέος πρωθυπουργός της δεξιάς θα δίνει τα διαπιστευτήριά του με την ομιλία του προς τον εγχώριο “επιχειρηματικό κόσμο” και τα ευαγή ιδρύματα των δανειστών στη Θεσσαλονίκη. Θα είμαστε εκεί.

Γιατί απέναντι μας έχουμε μια κυβέρνηση που από τις πρώτες μέρες της θητείας της έχει αποδείξει ξεκάθαρα πως έχει βάλει στο στόχαστρο τα δικαιώματα όλων μας:

  • Συνεχίζει, εντείνει και κλιμακώνει τις μνημονιακές πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, προς όφελος των πλούσιων και των επιχερηματικών συμφερόντων και σε βάρος των εργαζόμενων και των φτωχών (απολύσεις χωρίς αιτιολόγηση, επικουρική ασφάλιση σε ιδιώτες, μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ανάκληση προσλήψεων εκπαιδευτικών και εξαγγελία περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της εκπείδευσης, ξεπούλημα της ΔΕΗ και Δημόσιων Χώρων σε Ιδιώτες, επιτάχυνση του ξεπουλήματος του Ελληνικού κ.λ.π.).

  • Ξηλώνει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, επιβάλλει αστυνομικό κράτος και αποθεώνει την καταστολή (κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου, “ντου” σε καταλήψεις και αστυνομοκρατία στα Εξάρχεια, ξύλο από τα ΜΑΤ σε διαδηλώσεις μέσα στο καλοκαίρι)

  • Εγκαινιάζει νέα σκληρή επίθεση στα δικαιώματα των μεταναστ(ρι)ών και των προσφύγων (Πετσόκομμα απόδοσης ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες, κατάργηση δωρεάν πρόσβασης στη δημόσια υγεία σε ανασφάλιστους-ες μετανάστ(ρι)ες και πρόσφυγες, κατάργηση προσφυγής σε β βαθμό για τους αιτούντες άσυλο, νέα στρατιωτικοποίηση των συνόρων, “σκούπες” σε προσφυγικές καταλήψεις στέγης και σε κάμπινγκ Τούρκων πολιτικών προσφύγων μέσα στον Αύγουστο, διαχείριση μεταναστευτικών και προσφυγικών θεμάτων από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης κ.λπ.).

Πρόκειται για μέτρα και πρακτικές που οδηγούν στις προκλητικές δηλώσεις στελεχών της αστυνομίας όπως εκείνες του “κ”. Μπαλάσκα περί “ανθρώπινων σκουπιδιών” στα Εξάρχεια και σε ομοφοβικές επιθέσεις από άνδρες των ΜΑΤ. Αξιοποιούν την προηγούμενη εξαθλίωση των προσφύγων στα στρατόπεδα της ντροπής τύπου Μόριας και στρώνουν το έδαφος σε κάθε είδους ρατσιστές, ακροδεξιούς και νεοναζί να φαντασιώνονται νέες μέρες δόξας και επιβίωσης των ναζιστικών συμμοριών, παρά τη συνεχιζόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας τα μέτρα και οι εξαγγελίες της ΝΔ αποτελούν πρόκληση και ξαναθυμίζουν τις αλήστου μνήμης εποχές της (ακρο)δεξιάς διακυβέρνησης Σαμαρά. Για όλους αυτούς τους λόγους η εργατική διαδήλωση της Θεσσαλονίκης είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να ξεδιπλώσουμε την αντίστασή μας και να στείλουμε στην κυβέρνηση και στην κοινωνία ένα δυνατό μήνυμα: Η φτώχεια, ο ρατσισμός και η καταστολή ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Οι ναζί στη φυλακή! Μετά από τις μαζικές καλοκαιρινές διαδηλώσεις των φοιτητών και του κόσμου της εκπαίδευσης ενάντια στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου και πριν από τις κινητοποιήσεις για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (18 Σεπτέμβρη) και για την επέτειο της δολοφονίας του Ζακ/Ζάκι Κωστόπουλου (21 Σεπτέμβρη), θα είμαστε όλοι και όλες εκεί!