Όχι στον (νέο) αυταρχισμό του ΔΙΔΕ Εύβοιας κατά της προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Από τον Άκη Σωτηρόπουλο, μέλος του ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής και αναπληρωματικό αιρετό του ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Αττικής με την Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία

Η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός καλά κρατούν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Εύβοιας. Ο ΔΙΔΕ Κυριτσόπουλος φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να χωνέψει ότι μετά από τη γενική κατακραυγή που προκλήθηκε από την απαράδεκτη ΕΔΕ, που ο ίδιος μεθόδευσε κατά της προέδρου της ΕΛΜΕ Χαράς Νίκα, η υπόθεση έκλεισε πανηγυρικά χωρίς να προκύψει τίποτα το επιλήψιμο και επιβαρυντικό για τη Χαρά.

Έτσι, μαθαίνουμε ότι προχθές, κόντρα σε κάθε έννοια πολιτικής και συνδικαλιστικής ηθικής και δεοντολογίας, κόντρα στη λογική άλλα και τη νομιμότητα, απαγόρευσε στη διευθύντρια του σχολείου της Χαράς να της δώσει το μειωμένο ωράριο που εκ της θέσης της δικαιούται και να καταχωρίσει το κενο στο myschool.

Φαίνεται ότι κάποιοι σ αυτή τη χώρα νομίζουν ότι ζούμε ακόμη στη δεκαετία του 50 και του 60 που υπήρχαν ακόμη εργαζόμενοι και πολίτες που δεν τολμούσαν να αντισταθούν στον κρατικό τραμπουκισμό.

Πρέπει λοιπόν να καταλάβουν ότι αυτά δεν «περνούν» πλέον. Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να σταθούμε και πάλι στο πλευρό της Χαράς, για να δείξουμε ότι η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα είναι τα όπλα των εργαζόμενων κι όλων αυτών που αγωνίζονται για μια κοινωνία χωρίς βαρβαρότητα κι εκμετάλλευση!

Είναι το μάθημα που οφείλουμε ως δάσκαλοι στη νέα γενιά!