Δράμα: Εργατικό δυστύχημα σε εργοστάσιο επεξεργασίας μαρμάρου, με θύμα 25χρονο εργάτη

Ένας 25χρονος εργάτης σκοτώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Σεπτέμβρη, την ώρα της δουλειάς, σε εργοστάσιο επεξεργασίας μαρμάρου στο Βιομηχανικό Πάρκο της Προσοτσάνης Δράμας, όταν καταπλακώθηκε από μαρμάρινο όγκο. Το τραγικό περιστατικό έγινε σε εργοστάσιο επεξεργασίας μαρμάρου της εταιρείας ΓΙΑΝΝΑΚΗ.

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Δράμας εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του και σημειώνει ότι πέρα από τις ευθύνες του κάθε εργοδότη για την πρόληψη μέτρων Υγιεινής & Ασφάλειας, βαρύτατες ευθύνες έχει το κράτος και τα αρμόδια υπουργεία που συνεχίζουν να κωφεύουν στις εκκλήσεις μας για άμεση διενέργεια ελέγχων.

«Θα το επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά: Αν δεν δημιουργηθεί άμεσα παράρτημα της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος η οποία είναι αρμόδια για τους ελέγχους των λατομικών χώρων και δεν ελεγχθούν άμεσα χωρίς ούτε μια μέρα καθυστέρηση, θα συνεχίσουμε να θρηνούμε θύματα. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να γίνει εντατικοποίηση των ελέγχων από την Τεχνική Επιθεώρηση του Υπουργείου Εργασίας, ώστε να ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όλες οι μονάδες επεξεργασίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Δράμας.

Το ΜΕΤΑ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος συναδέλφου.