21.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Πατούλης θέλει υπαλλήλους που… ασπάζονται τα νεοφιλελεύθερα ιδεώδη κι όχι… αντιφρονούντες!

Πρόσφατα

Η νέα περιφερειακή Αρχή Αττικής, αυτή του Γιώργου Πατούλη, από την πρώτη στιγμή έδειξε την κατεύθυνσή της, όσον αφορά στη στελέχωση των υπηρεσιών αλλά και στο χαρακτήρα των υπηρεσιών: ερημοποίηση των περιφερειακών υπηρεσιών και ιδιωτικοποιήσεις. Κι αυτό το έδειξε και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών, όπου με τα όσα είπε ήταν σαφής.

Για τους υπαλλήλους που διαφωνούν με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και πρακτικές, τις οποίες εφάρμοζε ως δήμαρχος Αμαρουσίου και θέλει τώρα να εφαρμόσει και στην Περιφέρεια Αττικής, είπε: «αλλά κι αν κάποιος θεωρήσει ότι μπορεί αυτά που λέμε εμείς να μην ταιριάζουν και θέλει να μετακινηθεί ή να πάει σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου, θα τον βοηθήσουμε να πάει…. Θέλουμε όσοι μείνουνε να πιστέψουν σε αυτό το νέο εγχείρημα με αυτό το πρόσημο που εμείς βάζουμε…» (σ.σ.: προφανώς θεωρεί βιλαέτι του την περιφέρεια ο Γ. Πατούλης και τους εργαζομένους της ως δουλοπάροικους).

Όσον αφορά στο νέο του εγχείρημα και στην Περιφέρεια Αττικής, της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της, αφού… έθεσε στην αντιπαράθεση το κόστος λειτουργίας τους με τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων, είπε περιλαμβάνει το κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ και λειτουργία των υπηρεσιών στη λογική «κόστους – οφέλους». Μάλιστα, χωρίς καμία αναστολή, χαρακτήρισε «ιδεοληπτική» τη λειτουργία των δημοσίων ΚΤΕΟ που έχουν απομείνει και σημείωσε: «θα εξετάσουμε το ζήτημα των ΚΤΕΟ… δεν ξέρω εάν εξυπηρετούν τους πολίτες όταν υπάρχουν σε όλες τις γωνιές της Αττικής ιδιωτικά ΚΤΕΟ».


Διαβάστε επίσης:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις