Ο π. διοικητής του ΓΝ «Ελπίς» και μέλος του τομέα υγείας της ΝΔ αποκαλεί «πίθηκο» πρόσφυγα

Μόνο ως χυδαία και απάνθρωπα μπορούν να χαρακτηριστούν τα ρατσιστικά μηνύματα στο Twitter του πρώην διοικητή του νοσοκομείου «Ελπίς» και μέλους του τομέα Υγείας της ΝΔ, Θεόδωρου Γιάνναρου, σε έναν πρόσφυγα από το Ιράν. Από την άλλη πλευρά, δείχνουν την ακροδεξιά ρητορική και πρακτική, σε κοινωνικό επίπεδο, της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία συμπληρώνεται από το δόγμα «νόμο και τάξη», και στόχο έχουν την καταπάτηση κάθε εργατικού, κοινωνικού και δημοκρατικού δικαιώματος.

Συγκεκριμένα, ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς» και μέλος της ΝΔ στον τομέα υγείας, απάντησε με τον πιο εμετικό τρόπο στο ποστάρισμα που έκανε ο Arash Hampay που έγραφε στα Αγγλικά: «Φασίστες, είμαι εντάξει στη νέα μου πατρίδα, θα συνεχίζω τις δράσεις για να αλλάξω την πόλη μου. Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό».

Τι έγραψε ο Θ. Γιάνναρος; «Θα πας εκεί από όπου ήρθες, πίθηκε». Μάλιστα, δεν έμεινε εκεί… Λίγο αργότερα, με νέο του ποστάρισμα, έγραψε: «Δεν θα έπρεπε το ζώο αυτό που έρχεται ως συριζοκαλεσμένος, μόλις φθάνει βγάζει σελφι με το iPhone του, μας βρίζει χυδαία & ονομάζει την Ελλάδα… νέα πατρίδα του; Εγώ την πατρίδα μου δεν τη χαραμίζω για αποβράσματα! Κυκλοφορήσετε τη φώτο, να βρεθεί & να τα πει αυτά στην αστυνομία!».

Στη συνέχεια ακολούθησε και το εξής: «Αποκάλεσα πίθηκο αυτόν τον τύπο που μας απεκάλεσε φασίστες, προφανώς για να μην πω κάτι που το επίπεδό μου δεν θα το επέτρεπε και οι “αλληλέγγυοι” το έκαναν θέμα! Κατά την άποψή τους, θα μας βρίζουν χυδαία και εμείς απλά θα το καταπίνουμε!».

Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Θεόδωρος Γιάνναρος προκαλεί με τις ακραίες θέσεις του. Στις αρχές του χρόνου είχε απειλήσει με κρεμάλες δημοσιογράφο της ΕΡΤ3.

Ενώ το 2017 είχε κάνει το παρακάτω ομοφοβικό ποστάρισμα…

Η… αντίδραση της ΝΔ

Με αφορμή τα παραπάνω ρατσιστικά σχόλια και έπειτα από απόφαση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του της ΝΔ, Γιώργου Στεργίου, διαγράφτηκε από μέλος κόμματος και έχασε όλα τα δικαιώματα και τα αξιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή ο Θεόδωρος Γιάνναρος (ο εικονιζόμενος στην παρακάτω φωτογραφία).