Καταγγελία Σωματείου ΓΝ «Ασκληπιείου» για την τραμπούκικη συμπεριφορά μελών της ΑΚΕ και της Αγωνιστικής Δράσης

Καταγγέλλουμε, για άλλη μία φορά, την τραμπούκικη συμπεριφορά του επικεφαλής της ΑΚΕ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου μας, τη Δευτέρα 2/9/2019. Ο συνάδελφος, επικεφαλής της ΑΚΕ, συνεπικουρούμενος και σε αγαστή συνεργασία με τα μέλη της Αγωνιστικής Δράσης, ήρθε στη συνεδρίαση για να τη διαλύσει.

Με ύβρεις, απειλές, συκοφαντίες κατά της Προέδρου ότι «χρηματίζεται«, «κάνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι γι’ αυτό η ΕΙΝΑΠ έβγαλε καταγγελία κατά μέλους της ΑΚΕ«, με συκοφαντίες κατά των μελών της πλειοψηφούσας παράταξης ότι «γίνονται συνδικαλιστές για να βγάλουν λεφτά«, με απειλές κατά της Προέδρου ότι «θα κάνουν ο,τι μπορούν για να μη λειτουργήσει ως Πρόεδρος του Σωματείου«.

Καλούμε τα μέλη της ΑΚΕ να το ξανασκεφτούν: το Σωματείο μας ΔΕΝ είναι όργανο άσκησης μικροκομματικών συμφερόντων και προσωπικών επιδιώξεων. Το Σωματείο μας ΔΕΝ είναι όργανο συνδιοίκησης. Το Σωματείο μας ΔΕΝ είναι, και ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, αρένα όπου η λεκτική και η σωματική βία αντικαθιστούν τη λογική, τα επιχειρήματα, τη συλλογικότητα και τον αγώνα.

Θυμίζουμε σε όλους ότι οι συνάδελφοι του Ασκληπιείου Βούλας αποφάσισαν, στις 4 και 5 Ιουνίου, ότι το Σωματείο μας θα παραμείνει εργαλείο για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας για ΟΛΟΥΣ.

Θυμίζουμε επίσης, ότι τέτοιου τύπου επιθέσεις και συκοφαντίες, η Πρόεδρος και άλλα μέλη του ΔΣ του Σωματείου μας έχουμε δεχτεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια.

Δε μας σταμάτησαν. Ούτε και τώρα θα μας σταματήσουν. Τα μέλη της ΑΚΕ, αλλά και τα μέλη της Αγωνιστικής Δράσης, ματαιοπονούν.

Τους καλούμε να σεβαστούν τους κανόνες της στοιχειώδους δημοκρατικής λειτουργίας του Σωματείου μας. Με διάλογο, αντιπαράθεση, διατύπωση των διαφορετικών αντιλήψεων, μπορούμε να προχωρήσουμε.


Η πρόεδρος
Δέσποινα Τοσονίδου

Ο γενικός γραμματέας
Δημήτρης Γαρδικλής