Κάλεσμα του Συλλόγου ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς στις κινητοποιήσεις της 84ης ΔΕΘ

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς, καλεί τα μέλη του στα πλαίσια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων στις 7 Σεπτεμβρίου 2019.

Ως Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς, παραμένουμε με συνέπεια και αγωνιστικότητα στις διαχρονικές μας θέσεις για το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων, της Υγείας της Παιδείας, της Ασφάλισης.

Εμμένουμε με αποφασιστικότητα στη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στις νεοφιλελεύθερες και βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων και όσων τα εφαρμόζουν.

Διεκδικούμε:

  1. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

  2. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου

  3. Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

  1. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στην μισθολογική εξέλιξη.

  2. Καμιά περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, διεύρυνση των ειδικοτήτων των εργαζομένων που το δικαιούνται.

  3. Αυστηρή εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια και εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού προκειμένου να σταματήσουν τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα.

  4. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α.

  5. Κατοχύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. – Μείωση της εβδομαδιαίας απασχόλησης στις 37 ώρες με στόχο την σταδιακή θεσμοθέτηση του 35ωρου.

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς, στα πλαίσια του στόχου του για τη συγκρότηση ενός αγωνιστικού – ταξικού μπλοκ μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, από σωματεία, συνδικαλιστές, συνδικαλιστικές κινήσεις και παρατάξεις, που θα παρεμβαίνει μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά να έχει και αυτοτελείς δράσεις και πρωτοβουλίες για να υπερβαίνει την απραξία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σε σύμπνοια με το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, ενημερώνει τα μέλη του ότι θα αναχωρήσει το Σάββατο το πρωί λεωφορείο για τη Θεσσαλονίκη, με το οποίο μπορούν να μεταβούν δωρεάν (αρκεί να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του ΕΚΛ: 2261028344 μέχρι την Παρασκευή 13:00).