ΒΙΝΤΕΟ: Ο Μαρκόπουλος της ΝΔ θέλει… αίμα στα Εξάρχεια. «Δεν πειράζει αν τρέξει λίγο αιματάκι από μπαχαλάκηδες», λέει

Κάθε ημέρα που περνά η ΝΔ και τα στελέχη της μας… θυμίζουν και μας επαναφέρουν όλο και πιο συχνά το αποκρουστικό πρόσωπο της αυταρχικής Δεξιάς, όπως έκανε και ο βουλευτής Πειραιά της ΝΔ και πρώην δημοσιογράφος του «Πρώτου Θέματος», Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 και καταθέτοντας τις απόψεις του πάνω στο δόγμα της αστυνομοκρατίας στα Εξάρχεια, που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του δόγματος «νόμος και τάξη», και συμπεριφερόμενος σαν να μην έγινε ποτέ η δολοφονία ενός αθώου, του Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, είπε ειρωνικά: «αν τρέξει και λίγο αιματάκι από τους μπαχαλάκηδες, θα πούμε πω – πω το παιδί», αναφερόμενος στα Μέσα Ενημέρωσης. «Καθόλου αιματάκι. Να μην τρέξει καθόλου αιματάκι από κανέναν» ήταν η άμεση αντίδραση παρουσιαστή της εκπομπής.

Και η δήλωση Μαρκόπουλου αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της ωμής τρομοκρατίας που έχει αρχίσει να διασπείρει στην κοινωνία η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη δικαιολογία του «νόμου και της τάξης», επί της ουσίας, όμως, προκειμένου να καταπνίξει κάθε εργατική αντίδραση, κάθε κινηματική ή κοινωνική αντίδραση, απέναντι σε όσα αντεργατικά και αντιλαϊκά σκοπεύει να εφαρμόσει, συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, προς εξυπηρέτηση της ολιγαρχίας και του κεφαλαίου. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως οι… μόνιμες προσλήψεις αφορούν πρώτιστα σε νέους ΜΑΤατζήδες, με τους οποίους σκοπεύει όχι μόνον να ενισχύσει τις υπάρχουσες κατασταλτικές δυνάμεις των ΜΑΤ αλλά και να ιδρύσει και νέες διμοιρίες.