Δικαιοσύνη: «Ανοίγουν» οσονούπω τα ειδικά Τμήματα Επενδύσεων στα δικαστήρια

dikastirio-dikigoros

Με την ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου που θα συζητηθεί σύντομα στη Βουλή, η κυβέρνηση σκοπεύει να υλοποιήσει μια υπόσχεσή της προς το κεφάλαιο και τους «επενδυτές», που… παραπονιούνται για τον αργό ρυθμό απονομής δικαιοσύνης, όσον αφορά σε προσφυγές κατά επενδυτικών σχεδίων.

Έτσι, η κυβέρνηση θα θέσει, πριν από το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, σε διαβούλευση τη διάταξη για τη σύσταση ειδικών τμημάτων επενδύσεων στα δικαστήρια στα οποία θα δικάζουν κατ΄ αποκλειστικότητα προσφυγές κατά επενδύσεων. Σε αυτά, θα υπάρχουν εξειδικευµένοι δικαστές που θα εκδικάζουν τις υποθέσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα προωθηθούν και εναλλακτικοί θεσμοί επίλυσης δικαστικών διαφορών, όπως η Διαµεσολάβηση, ενώ προγραμματίζεται η σύσταση ενός Παρατηρητηρίου ∆ικαιοσύνης, το οποίο θα συλλέγει στατιστικά στοιχεία, τα οποία θα χρησιμοποιούνται από την εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου ∆ικαιοσύνης «για να προωθεί τις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις», όπου παρατηρούνται αρρυθμίες στην έγκαιρη έκδοση δικαστικών αποφάσεων.