12.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

EK Σάμου, Σύλλογος ΓΝ Σάμου: Άμεση στελέχωση ΕΚΑΒ και μονάδων υγείας | Συλλαλητήριο, Τρίτη 27/8

Πρόσφατα

Να σταματήσει η εγκληματική πολιτική στην υγεία και να γίνει άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ και όλων των μονάδων Υγείας, απαιτούν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου στη Σάμο. Με αυτά τα αιτήματα διοργανώνουν συλλαλητήριο την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 7.30 το απόγευμα στο δημοτικό γήπεδο Καρλοβάσου. Μεταξύ άλλων, στην κινητοποίηση καλούν ακόμα το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και Καρλοβάσου, η Ένωση Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ – ΚΗΕ παράρτημα Σάμου Ικαρίας, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σάμου.

Στο πλευρό του Εργατικού Κέντρου Σάμου και των εργαζομένων στο ΓΝ Σάμου επίσης: Το Σωματείο Δήμου Ικαρίας & Δήμου Φούρνων, το οποίο απαιτεί: «Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού τόσο στους ΟΤΑ των νησιών μα , όσο και σε όλες της μονάδες υγείας των νησιών μας δίνοντας άμεση προτεραιότητα σε θέσης και ειδικότητες που παραμένουν εντελώς κενές καθώς επίσης σε μονήρης θέσης προσωπικού. Την προμήθεια όλων των μονάδων υγείας με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή. Την στελέχωση του ΕΚΑΒ στα νησιά μας ,να μην υπάρχει περιστατικό που θα παραμείνει αβοήθητο, καθώς και άμεση μεταφορά για περιστατικά που χρήζουν ανάγκης , δεν ανεχόμαστε να κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους

Διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους , όλες τις μέρες και ώρες του χρόνου, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση». Ο Σύλλογος ΓΝ Ικαρίας, που καλεί σε αγωνιστική συμπόρευση το Σύλλογο του ΓΝ Σάμου, υπογραμμίζοντας ότι «τα προβλήματα που προκύπτουν από τις διαχρονικά εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές στο χώρο της υγείας, είναι κοινά και μόνο κοινή μπορεί να είναι η αντιμετώπισή τους». Το Σωματείο ΓΝ Θριασίου, όπου σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει πως το παράδειγμα της Σάμου δεν είναι μεμονωμένο και πως «η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση θα χειροτερέψει αν απολυθούν οι 4.000 περίπου εργαζόμενοι, μέσω ΟΑΕΔ, ενώ με απόλυση κινδυνεύουν και εκατοντάδες επικουρικοί άλλων ειδικοτήτων, που πολλοί από αυτούς δεν θα προσληφθούν με την προκήρυξη 2Κ/2019».


Να σημειωθεί πως η διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού και η επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων εντάσσονται στο σχεδιασμό κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», που θα καλύπτουν ολοένα μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία. Με στόχο την εξοικονόμηση κρατικών κονδυλίων, για να δοθούν νέες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, και την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της υγείας

Στην κατεύθυνση αυτή, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΝΔ, δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων υγείας. Αντίθετα, «περίσσεψαν» οι διακηρύξεις περί επέκτασης των «συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα», της σύναξης συμβολαίων με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και της «αγοράς» υπηρεσιών από ιδιωτικές εταιρείες, επομένως και της επέκτασης της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις