«Κύριε Γκουαϊδό, ποιος είναι ο νόμιμος πρόεδρος αυτή τη στιγμή στη Βενεζουέλα;»

Από το Γεράσιμο Χολέβα

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και χρησμένος πλέον πρωθυπουργικός σύμβουλος για θέματα Λατινικής Αμερικής, Ιάσονας Πιπίνης

Συνέντευξη του Γκουαϊδό (του δοτού «προέδρου» των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα) στον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για θέματα Λατινικής Αμερικής και δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Ιάσονα Πιπίνη (βίντεο)

Ο Χουάν Γκουαϊδό είναι εκείνος που αυτοανακηρύχθηκε (!) πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Ο Χουάν Γκουαϊδό είναι αυτός που αμέσως (!) αναγνωρίστηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και από συγκεκριμένες κυβερνήσεις – τσιράκια των Αμερικανών στη Λατινική Αμερική. Αυτό που έγινε, με λίγα λόγια – και για όποιον έχει στοιχειώδη (μη ΗΠΑλληλική) πολιτική αντίληψη – λέγεται στήσιμο πραξικοπήματος!

Ένας από τους πρώτους που έσπευσε να αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό, από την «αγία» Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ο σημερινός πρωθυπουργός και τότε (μόνο) πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον Γκουαϊδό είχε «αναγνωρίσει» και κάποιος άλλος. Ποιος; Ο ΣΚΑΪ! Μάλιστα, σε ένα απίθανο «ρεπορτάζ» πήρε και μια συνέντευξη από τον δοτό «πρόεδρο» (κεντρικό δελτίου του ΣΚΑΪ στις 28 Ιανουαρίου 2019).

Η συνέντευξη, την οποία μπορείτε να θαυμάσετε στο βίντεο, ξεκίνησε με την εξής ερώτηση: «Κύριε Γκουαϊδό, ποιος είναι ο νόμιμος πρόεδρος αυτή τη στιγμή στη Βενεζουέλα;»

Γιατί θυμηθήκαμε όλα τα παραπάνω; Διότι ο κύριος που έκανε το «ρεπορτάζ» και τη συνέντευξη από είναι πλέον σύμβουλος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για θέματα Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.


Διαβάστε επίσης: