Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τις πιέσεις και τις επιθέσεις ενάντια στους πρόσφυγες από την Τουρκία

Από την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει τις πιέσεις και τις επιθέσεις της. Από την πρώτη μέρα της κυβέρνησής της, επιτίθεται στα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, των μεταναστών, των προσφύγων. Πριν περίπου ένα μήνα, μπροστά από την πρεσβεία της Γερμανίας δέχτηκαν επίθεση οι διαδηλωτές που διαδήλωναν στον χώρο ειρηνικά, τους προσήγαγαν, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στα δικαστήρια.

Και τώρα, σε μια από τις ετήσιες θερινές εκδρομές των προσφύγων από την Τουρκία που πραγματοποιείται στην περιοχή της Χαλκίδας, στη Χιλιαδού, η αστυνομία απειλεί με προσαγωγές τους πρόσφυγες.

Ο χώρος αυτός είναι ένα ανοιχτό θερινό κάμπινγκ που επισκέπτονται πολλοί άνθρωποι, είναι ένας ανοιχτός χώρος, όμως αυτό δεν σταματά την αστυνομία και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να επιτίθεται στους πρόσφυγες και στα δημοκρατικά δικαιώματα τους.

Ενάντια στις πιέσεις της Νέας Δημοκρατίας, καλούμε όλους τους μαζικούς, δημοκρατικούς, επαναστατικούς φορείς, να ενωθούμε στον κοινό αγώνα για να σταματήσουμε αυτές τις πιέσεις και τις επιθέσεις.