Εργατικό δυστύχημα στην Αμφιλοχία: νεκρός 62χρονος ελαιοχρωματιστής, που έπεσε από σκαλωσιά

Πρωί του Σαββάτου 24 Αυγούστου και ένα εργατικό δυστύχημα συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Αμφιλοχίας: 62χρονος ελαιοχρωματιστής Π.Μ. χάνει την ζωή του, όταν πέφτει από σκαλωσιά σε οικία στην Αμφιλοχία, όπου εργαζόταν. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρει τον άτυχο 62χρονο στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, όπου διαπιστώνεται ο θάνατός του.

«Για μια ακόμη φορά οι ανύπαρκτοι έλεγχοι για μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς είχαν αποτέλεσμα – το θάνατο ενός συναδέλφου και μάλιστα σε μια ηλικία που έπρεπε να είχε συνταξιοδοτηθεί. Οι θάνατοι στους χώρους δουλειάς δεν είναι απλώς ατυχήματα, είναι εργατικά εγκλήματα. Οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα. Απαιτούμε να επανδρωθούν οι υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό και να ενταθούν οι έλεγχοι στους χώρους», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Καλεί την κυβέρνηση, «αντί να απαξιώνει παραπέρα το ΣΕΠΕ με βάση τις δηλώσεις και τα μέτρα του υπουργού κ. Βρούτση που θέλει να το θέσει υπό τον έλεγχο της Γ. Γραμματείας του υπουργείου για τη λειτουργία όλων των επιτροπών ελέγχου στους χώρους. Να εφαρμοστεί το πενθήμερο 7ωρο-35ωρο στον κλάδο των κατασκευών. Να γίνει η άμεσα αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων σε όλους τους συναδέλφους οικοδόμους για να διευκολυνθούν να καταχωρήσουν τη συνταξιοδότησή τους».


  • Το ΜΕΤΑ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.