17.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΕΚΘ: Συνάντηση των συμβασιούχων μέσω «κοινωφελούς» στις δασικές υπηρεσίες | Σάββατο 24/8 και ώρα 11πμ.

Αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Πρόσφατα

Οι περίπου 5.066 εργαζόμενοι, στο πρόγραμμα της «κοινωφελούς» εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασών αλλά και οι 100 δασολόγοι – δασοπόνοι που στελεχώνουν τα τμήματα των δασικών χαρτογραφήσεων των Διευθύνσεων Δασών καλούνται να εργαστούν και να προσφέρουν στις δασικές υπηρεσίες, με μισθούς πείνας και με πετσοκομμένα εργασιακά δικαιώματα, σε ένα περιβάλλον διαρκούς ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και στο Δημόσιο. Η ανυπαρξία οργανωμένης πολιτικής αντιπυρικής προστασίας των δασών δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από ευκαιριακές προσλήψεις εργαζομένων, που πριν καν μπορέσουν να εκπαιδευτούν και να προσφέρουν θα απολύονται.

Με αφορμή την επικείμενη λήξη των συμβάσεών τους, οργανώνουν τον αγώνα για μετατροπή των συμβάσεων τους, σε αορίστου χρόνου και καλούν όλους τους συμβασιούχους των δασικών υπηρεσιών το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 και ώρα 11π.μ. να παραβρεθούν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ώστε να συντονίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), με ανακοίνωσή της, «εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση, συμπόρευση και στήριξη, στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων συμβασιούχων εργαζομένων, στις δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους» και δηλώνει ότι θα σταθεί «δίπλα τους, με όλες μας τις δυνάμεις, μόνιμοι και συμβασιούχοι μαζί, όπως κάναμε και όλο το προηγούμενο διάστημα, σε κοινό μέτωπο για το δικαίωμα στη δουλειά». Επιπλέον, καλεί τους εργαζομένους συμβασιούχους στις δασικές υπηρεσίες να δώσουν δυναμικό «παρών», στη σύσκεψη του Σαββάτου, «ώστε όλοι μαζί να αγωνιστούμε, για να μην απολυθεί κανείς».

«Δεν θα επιτρέψουμε να αποτελέσουν οι συνάδελφοι, εργαλεία ανακύκλωσης της ανεργίας και υπονόμευσης του δικαιώματος στην σταθερή εργασία. Η “κανονικότητα” που προσπαθούν να επιβάλλουν με τις νέες “μορφές” εργασίας στο Δημόσιο πρέπει να σταματήσει. Διεκδικούμε την κατάργηση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, όλων των μορφών ελαστικής εργασίας στο δημόσιο ΚΑΙ προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού. Καμία απόλυση των συμβασιούχων από τις δασικές υπηρεσίες. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους συμβασιούχους των δασικών υπηρεσιών της χώρας», καταλήγει.


ΚΑΛΕΣΜΑ
ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Η επιτροπή αγώνα συμβασιούχων εργαζομένων στην πυροπροστασία καλεί όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική σύσκεψη το

Σάββατο 24 Αυγούστου στις 11 π.μ.
στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Βασικά θέματα συζήτησης:

  1. Ανανέωση των συμβάσεων μας και μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου.
  2. Δημιουργία συντονιστικού οργάνου για την αποτελεσματικότερη ανάληψη πρωτοβουλιών δράσεων και παρεμβάσεων στην συνέχεια.

Καμία απόλυση συμβασιούχων
από τις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις