Μεγάλες φοροελαφρύνσεις στις ΠΑΕ προσφέρει η κυβέρνηση

Γενναίες φοροελαφρύνσεις για τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες θα περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα. Η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει οριζόντια τον φόρο για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, πιθανότατα στο μισό από το 45% στο 22%, ενώ θα μειωθεί και ο ΦΠΑ στα εισιτήρια των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Τα παραπάνω προέκυψαν από την συνάντηση με το ελληνικό κλιμάκιο της FIFA, αλλά και αντιπροσώπους της ΕΠΟ, της Super League 1 και της SuperLeague 2 που είχε σήμερα, Πέμπτη, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Παράλληλα, η κυβέρνηση υπόσχεται ότι οι φοροελαφρύνσεις θα ισχύσουν σταδιακά και στα υπόλοιπα αθλήματα, ενώ σκοπεύει να δώσει και κίνητρα «για να διευκολυνθούν οι δωρεές και οι χορηγίες στα σωματεία»

«Μειώνεται ο φόρος στα συμβόλαια. Μειώνεται ο ΦΠΑ στα εισιτήρια. Με επιφύλαξη σας λέω ότι μειώνεται στη χαμηλότερη κλίμακα, με επιφύλαξη γιατί περιμένω μια έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Σίγουρα όμως, δεν θα παραμείνει στο 24% το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε ήταν εξαιρετικά υψηλό και δεν ακολουθούσε το ίδιο πνεύμα που είχαν αντίστοιχες δραστηριότητες του αθλητισμού και του πολιτισμού. Αυτό σημαίνει ότι ενισχύεται η ρευστότητα στα ταμεία σας. Θα δοθούν κίνητρα για να διευκολυνθούν οι δωρεές και οι χορηγίες στα σωματεία» δήλωσε συγκεκριμένα ο Λευτέρης Αυγενάκης.