16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Για χάρη της ΔΑΚΕ, «σιωπητήριο» από την ΠΟΕΔΗΝ για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης

Από τη στήλη «Αλάτι & Πιπέρι» του ygeionomikoi.gr

Πρόσφατα

Σιωπητήριο εφαρμόζει η πλειοψηφούσα παράταξη στην ΠΟΕΔΗΝ (ΔΗΣΥ) για πολιτικές ενέργειες της Κυβέρνησης στον τομέα της υγείας αλλά και της εργασίας που θίγουν εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα προκειμένου να διατηρηθούν οι ισορροπίες με την φιλοκυβερνητική ΔΑΚΕ.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΔΗΣΥ –ΔΑΚΕ) σιώπησε όταν:

  • Ο υπουργός υγείας κ. Κικίλιας ανέφερε ότι οι 4.000 εργαζόμενοι με προγράμματα του ΟΑΕΔ οδηγούνται με το τέλος των συμβάσεων σε απόλυση, αφού -όπως ανέφερε- δεν σκοπεύει να τις ανανεώσει θεωρώντας μια τέτοια κίνηση παράνομη.
  • Ο υπουργός υγείας «έκανε την πάπια» για την αστυνομική αυθαιρεσία και την προσπάθεια σύλληψης της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ στην Ψυχιατρική στο Θριάσιο Νοσοκομείο περιμένοντας την ΕΔΕ που διενεργεί το υπ. Προστασίας του πολίτη.
  • Ο υπουργός Εργασίας πέρασε τις αντιδραστικές, αντεργατικές τροπολογίες για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για την κήρυξη της απεργίας, ενώ διευκολύνει με αυτές τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και τους εργολάβους που κάνουν «πάρτι» στα νοσοκομεία.

Αυτά είναι  ενδεικτικά μόνο μερικά παραδείγματα της νέας στάσης της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ, που στόχο έχει να δώσει κάλυψη στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Βεβαίως η στάση αυτή επιβάλλεται από την φιλοκυβερνητικά ΔΑΚΕ που συνεταιρικά διαχειρίζεται την Ομοσπονδία μαζί με την ΔΗΣΥ, χωρίς να δίνουν λογαριασμό στις υπόλοιπες παρατάξεις.

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ως ΜΕΤΑ Υγειονομικών ότι αυτή η πλειοψηφία στην ΠΟΕΔΗΝ ούτε θέλει να συγκρουστεί με τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται και σήμερα στη χώρα και βεβαίως και στο χώρο της υγείας, ούτε μπορεί να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων ενάντια σε αυτές τις πολιτικές.

Η ευθύνη πλέον για αυτόν τον αγώνα περνάει στις ταξικές δυνάμεις και τα πρωτοβάθμια σωματεία που πρέπει τη νέα περίοδο συντονισμένα να αποκρούσουν το νέο κύμα από τις νεοφιλελεύθερες αντεργατικές πολιτικές που θα επιχειρήσει να εφαρμόσει και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις