Μια ημέρα πριν από την απόλυση οι 100 συμβασιούχοι του Εθνικού Κτηματολογίου

Εκκωφαντική αδιαφορία από την κυβέρνηση

ktimatologio2

Σήμερα, Δευτέρα 19 Αυγούστου, λήγουν οι συμβάσεις των 100 εργαζομένων της προκήρυξης ΣΟΧ2/2018 του Ελληνικού Κτηματολογίου (δασολόγων και δασοπόνων), που εργάζονται στις δασικές υπηρεσίες όλης της χώρας και καλύπτουν μόνιμες ανάγκες στα πολύπαθα τμήματα των δασικών χαρτογραφήσεων.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), με πρόσφατη ανακοίνωσή της προς όλους τους αρμόδιους φορείς, ζήτησε την άμεση παράταση των συμβάσεων και την μονιμοποίηση των εργαζομένων. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει, «η μόνη απάντηση που έχουμε λάβει, μέχρι τώρα από τους κυβερνώντες, είναι η εκκωφαντική αδιαφορία στο δίκαιο αίτημα, για μόνιμη και σταθερή εργασία».

Όπως τονίζει συνεχίζοντας, και αφού πρωτίστως σημειώνει τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης -καθώς μια μέρα πριν από την λήξη των συμβάσεών τους δεν έχει δοθεί η επιβαλλόμενη παράταση-, δε θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει, με την αγωνία των συναδέλφων δασολόγων και δασοπόνων. Απαιτεί «ΤΩΡΑ από την κυβέρνηση, να προβεί έστω και καθυστερημένα σε όλες τις ενέργειες για άμεση παράταση των συμβάσεων των συναδέλφων του Ελληνικού Κτηματολογίου και μετατροπή τους σε Συμβάσεις Προσωπικού Αορίστου Χρόνου, για τη στελέχωση των αποδεκατισμένων δασικών υπηρεσιών».