Οι ΜΚΟ αφήνουν τους νεφροπαθείς αιτούντες άσυλο στο δρόμο

Καταγγελία του πρόεδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών Λέσβου

Σε μια σοβαρή καταγγελία για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οι νεφροπαθείς πρόσφυγες και μετανάστες προέβη χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Λέσβου Δήμητρης Σαξιώνης.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι νεφροπαθείς από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας που μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για αιμοκάθαρση αφήνονται μόνοι τους κυριολεκτικά στο δρόμο για να επιστρέψουν στη Μόρια μετά το τέλος της θεραπείας τους. Αυτό γίνεται επειδή το τελευταίο βαν ΜΚΟ αναχωρεί από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης στις 2 το μεσημέρι ενώ οι νεφροπαθείς αιτούντες άσυλο τελειώνουν την αιμοκάθαρση γύρω στις 3 και 30 με 4 το απόγευμα. Καθώς δεν υπάρχει μέσο να επιστρέψουν στη Μόρια αναγκάζονται να μεταβούν με τα πόδια μέχρι την πλατεία Σαπφούς για να πάρουν το λεωφορείο προκειμένου  να μεταβούν στο ΚΥΤ.

Ο κ. Σαξιώνης δήλωσε σχετικά στο «Νησί» ότι «αυτό που συμβαίνει είναι εντελώς απαράδεκτο. Υπάρχουν τόσες ΜΚΟ και κανένας δεν δίνει σημασία για να μεταφέρει τους ανθρώπους αυτούς στη Μόρια μετά την αιμοκάθαρση που είναι σε άσχημη κατάσταση. Περιμένω οι υπεύθυνοι να ενδιαφερθούν προκειμένου να σταματήσει αυτό το αίσχος».