Απαλλακτικό πόρισμα για την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας, Χαρά Νίκα

Η ΕΔΕ και ο πόλεμος που άνοιξε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, Δ. Κυριτσόπουλος, «για κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής», «για αναξιοπρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας» και για «παραβίαση καθήκοντος», κατά της προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας, Χαρά Νίκα, έληξε αισίως με απαλλακτικό πόρισμα.

Η ουσία της επίθεσης που δέχθηκε η Χ. Νίκα ήταν η συνδικαλιστική της δράση, το ότι υπερασπιζόταν και υπερασπίζεται σταθερά και ανυποχώρητα τις συλλογικές αποφάσεις των εκπαιδευτικών της Εύβοιας, τους οποίους εκπροσωπεί, αγωνίζεται σθεναρά για τα δικαιώματα των συναδέλφων της και για τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση ενάντια στις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, των τελευταίων ετών.

Η πράξη ωμού αυταρχισμού και η κατάχρηση εξουσίας του ΔΙΔΕ Εύβοιας, που ήθελε να φιμώσει το ενεργό και μάχιμο Συνδικάτο, που είναι πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, των γονέων και των μαθητών, δεν πέρασε. Κι αυτό οφείλεται, τόσο στις μάχες που έδωσε η ιδία όσο και οι αλληλέγγυοι (συνάδελφοί της, Σωματεία, παρατάξεις, μεταξύ των οποίων και το ΜΕΤΑ), που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της.