ΗΠΑ: Παιδιά μεταναστών πέρασαν τη νύχτα στο σχολείο γιατί συνέλαβαν τους γονείς τους

Απίστευτες καταστάσεις στις ΗΠΑ από την αντιμεταναστευτική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ και τις επιχειρήσεις κατά των μεταναστών χωρίς χαρτιά. Παιδιά πέρασαν την περασμένη Τετάρτη (7/8) τη νύχτα στο σχολείο καθώς οι γονείς τους δεν ήρθαν ποτέ να τα πάρουν αφού τους είχαν συλλάβει οι αμερικανικές αρχές.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο γνωστός ακτιβιστής Shaun King, στο Μισισίπι η Υπηρεσία Τελωνείων και Μετανάστευσης (Immigration and Customs Enforcement – ICE) συνέλαβε 600 μετανάστες χωρίς χαρτιά κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, την ώρα που τα παιδιά τους ήταν στο σχολείο. Ήταν η μεγαλύτερη επιδρομή της ICE στην αμερικανική ιστορία. Όλοι ήταν άντρες και γυναίκες που δουλεύουν σε εργοστάσια πουλερικών. Όταν ήρθε η ώρα οι γονείς να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο, κανείς δεν εμφανίστηκε. Οι γονείς τους είχαν συλληφθεί. Κάποιοι πρόσφεραν στα παιδιά φαγητό, με πολλά παιδιά να διανυκτερεύουν χθες στα γυμναστήρια σχολείων.

Η συγκεκριμένη επιδρομή είναι μέρος του σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ το οποίο προανήγγειλε πριν μερικές εβδομάδες με στόχο χιλιάδες οικογένειες μεταναστών χωρίς χαρτιά. Οι επιδρομές, οι οποίες πραγματοποιούνται από την Υπηρεσία Τελωνείων και Μετανάστευσης περιλαμβάνουν και «παράπλευρες» απελάσεις, δηλαδή απελάσεις μεταναστών που θα συλληφθούν τυχαία χωρίς να είναι ο άμεσος στόχος των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.