Κάτω τα χέρια από το άσυλο. Κινητοποίηση σήμερα από φοιτητές και συλλογικότητες | Προπύλαια και ώρα 6μμ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να πατήσει πάνω στο στρωμένο δρόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των αντιλαϊκών πολιτικών της

Σήμερα, Πέμπτη 8 Αυγούστου, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά, στο πλαίσιο του δόγματος της «νόμου και τάξη», στην ψήφιση της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, με το πρόσχημα της ανομίας. Στο πλαίσιο αυτό, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικές συλλογικότητες, όπως το ΜΕΤΑ, αλλά και φορείς καλούν σε συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Επίθεση στο άσυλο σημαίνει επίθεση στους φοιτητές και στις συλλογικές τους διεκδικήσεις. Θέλουν να καταργήσουν το άσυλο σαν ιστορική ρεβάνς απέναντι στον κόσμο που τόσα χρόνια αγωνίζεται εντός και εκτός πανεπιστημίων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές τους. Εμείς από τη μεριά μας θα πρέπει να αγωνιστούμε με ξεκάθαρο στίγμα ενάντια στην καταστολή της γενιάς μας που τη θέλουν με σκυμμένο κεφάλι. Στον αγώνα αυτό υπερασπιζόμαστε το άσυλο των κοινωνικών αγώνων και των λαϊκών διεκδικήσεων, που προστατεύει τον κόσμο του κινήματος από την κρατική βία. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τους μαζικούς φορείς του κινήματος (εργατικά σωματεία, μαθητικούς συντονισμούς κλπ), να δώσουμε από κοινού τη μάχη για την υπεράσπιση του ασύλου το οποίο έχει κατοχυρωθεί μέσα από τους αγώνες και το αίμα λαού και νεολαίας!», έχουν υπογραμμίσει σε σχετική τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί σύλλογοι: Φυσικό Αθήνας, Χημ. Μηχανικοί ΕΜΠ, Μεταλλειολόγοι Μεταλλουργοί ΕΜΠ, Ναυπηγοί ΕΜΠ, Πάντειος, ΣΕΥΠ ΠΑΔΑ, Βιολογικό Πάτρας, Ιστορικό Αρχαιολογικό ΑΠΘ, Αρχιτεκτονική ΑΠΘ, ΦΠ ΑΠΘ, Γαλλικό ΑΠΘ, Μουσικό ΑΠΘ, Ιατρική Ηρακλείου, Φιλολογικό ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται πως σύμμαχο στην κατάργηση του ασύλου έχει βρει η κυβέρνηση της ΝΔ το συνδικαλιστικό όργανο των πανεπιστημιακών καθηγητών (ΠΟΣΔΕΠ), που επιπλέον ζητεί και «πανεπιστημιακή αστυνομία» (εδώ).