Σωματείο ΠΑΓΝΗ: Αγώνας ενάντια στην απόλυση 24 συμβασιούχων

Φωτογραφία αρχείου

Tη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην απόλυση των συμβασιούχων εργαζόμενων του νοσοκομείου, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Αυγούστου.

Στη συνέλευση τονίστηκε ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να είναι κάθε φορά θεατές στο ίδιο αντιλαϊκό έργο. Δεν μπορούν να είναι διαχρονικά όμηροι και ανακυκλώσιμοι, να είναι διαρκώς στην αβεβαιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι 24 εργαζόμενοι (νοσηλευτές, καθαριστές, τραπεζοκόμοι, μάγειροι) χάνουν τη δουλειά τους το δίμηνο Αύγουστο – Σεπτέμβρη, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους και παρά τις υποσχέσεις και τα καλέσματα για υπομονή.

Το Σωματείο καλεί τους διοικούντες να δώσουν λύση στο πρόβλημα που γνώριζαν ότι θα υπάρξει, ζητώντας την αξιοποίηση οποιασδήποτε ρύθμισης για να παραταθεί η εργασία των 14 εργαζομένων, ώστε να μην αποδυναμωθεί το νοσοκομείο από το υπάρχον προσωπικό,

Το ίδιο ισχύει και για τους 11 νοσηλευτές που λήγουν οι συμβάσεις τους το αμέσως επόμενο διάστημα και με δεδομένο ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η αποχώρηση τους θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με μαζική συνέντευξη τύπου έξω από τον χώρο των ΤΕΠ την Πέμπτη 8 Αυγούστου, ημέρα λήξης της πρώτης σύμβασης, ενώ τη Δευτέρα 26 Αυγούστου καλούν όλα τα σωματεία Υγείας-Πρόνοιας του νησιού σε κοινή σύσκεψη για κλιμάκωση του αγώνα και προοπτική πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην ΑΘΗΝΑ το αμέσως επόμενο διάστημα!