Ηράκλειο Κρήτης: Εργοδότης απείλησε με όπλο εργαζόμενό του, επειδή ζήτησε την ασφάλειά του

Στην καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας περιστατικού απειλής εργαζόμενου από τον εργοδότη του με όπλο, προχώρησε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ) και το Σωματείο Επισιτισμού -Τουρισμού Ηρακλείου

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε καφετέρια όταν ένας εργοδότης απείλησε με όπλο έναν εργαζόμενό του. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, το συμβάν σημειώθηκε σε καφετέρια τουριστικής περιοχής του Ηρακλείου πριν από λίγες μέρες. «Ο εργαζόμενος σε καφετέρια σε τουριστική περιοχή του Ηρακλείου, μετά από έλεγχο του ΙΚΑ, ενημερώθηκε ότι δεν ασφαλίζεται. Όταν ζήτησε από τον εργοδότη του να φροντίσει τα της ασφάλισής του, εκείνος τον απείλησε με όπλο. Καταδικάζουμε το περιστατικό και εξηγούμε ότι το Εργατικό Κέντρο δεν εκβιάζεται και τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές».

Αναλυτικότερα:

Όλα ξεκίνησαν όταν κλιμάκιο του ΙΚΑ επισκέφτηκε την καφετέρια για έλεγχο. Ο εργοδότης ζήτησε από τον νεαρό άνδρα που απασχολούσε στη δουλειά να φύγει, γιατί δεν ήταν ασφαλισμένος. Εκείνος τα έχασε καθώς νόμιζε πως είχε ασφάλεια του ΙΚΑ. Ωστόσο, έφυγε από την καφετέρια για να μην δημιουργήσει προβλήματα. Όταν έφυγε το κλιμάκιο, ο εργαζόμενος επέστρεψε και πήγε να ζητήσει τον λόγο στον εργοδότη του. Ο εργοδότης του όχι μόνο δεν κίνησε τις διαδικασίες για να βάλει στην ασφάλιση τον εργαζόμενό του, αλλά έβγαλε το όπλο και τον απείλησε. Μάλιστα, όπως αναφέρει, ο εργοδότης του συνεχίζει ακόμα και τώρα να τον απειλεί είτε διά ζώσης είτε με μηνύματα και τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΗ, ο συγκεκριμένος άνδρας – ιδιοκτήτης της καφετέριας – έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στο παρελθόν, ενώ στον ίδιον τον εργαζόμενο οφείλει και δεδουλευμένα αξίας 1.600 ευρώ! Μάλιστα, από κοινού με τον πρόεδρο του Σωματείου Επισιτισμού -Τουρισμού, Μιχάλη Ριζικιανάκη, βρέθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου κατήγγειλαν το περιστατικό, ενώ ορίστηκε εργατική διαφορά για τις αρχές Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η αστυνομία η οποία ερευνά την υπόθεση.


Διαβάστε επίσης: