Την Πέμπτη 1η Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από φοιτητές και εργαζόμενους στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, με αίτημα να πάρει θέση η Σύγκλητος για την κατάργηση του Ασύλου που δρομολογεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις αποφάσεις σειράς Φοιτητικών Συλλόγων, καθώς και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ.

Όπως ενημερώνουν οι Φοιτητές/Φοιτήτριες και οι Εργαζόμενοι/ες ΕΚΠΑ:

Παρά τη μαζική και δυναμική παρουσία φοιτητών και εργαζομένων, η Σύγκλητος, για μια ακόμη φορά, αρνήθηκε να πάρει δημόσια θέση για το ζήτημα του Ασύλου.

Η ιστορία θα καταγράψει τη στάση των Διοικήσεων και των οργάνων των ΑΕΙ, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν. Και η ιστορία έχει και μαύρες σελίδες. Στις οποίες θα καταγραφούν όσοι σήμερα τηρούν στάση σιωπής, συναινώντας επί της ουσίας στην κατάργηση του Ασύλου, ανοίγοντας το δρόμο στην κυβέρνηση για να προχωρήσει ανεμπόδιστα στην πλήρη ισοπέδωση του δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, στο τσάκισμα του εργατικού και φοιτητικού συνδικαλισμού και στην καταστολή κάθε ιδέας με την οποία δε συμφωνεί.

Ο αγώνας για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, για κατακτήσεις που πληρώθηκαν με φόρο αίματος, δεν καταργείται με νόμους, ούτε τελειώνει με διατάγματα.

Συνεχίζουμε.

Παραμένει αναγκαίο, το ζήτημα του ασύλου το επόμενο διάστημα να ανοίξει πιο πλατιά στους Φοιτητικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους εργαζομένων και συνολικά στην ακαδημαϊκή κοινότητα, έτσι ώστε να δοθεί συνέχεια στον αγώνα μας.

Κάτω τα χέρια από Άσυλο. Το Άσυλο ανήκει σε όλο το Λαό.