Η δημοτική Αρχή Καλαμάτας προσπαθεί να διασπάσει το αραγές μέτωπο των απολυμένων της ΔΕΥΑΚ

Τη δημοτική Αρχή Καλαμάτας και τις κινήσεις διάσπασης της ενότητας των απολυμένων συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ, που αγωνίζονται για την επαναπρόσληψή τους, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

«Επιλεκτικά καλεί και προσλαμβάνει προσωπικό μέσα από κρυφές συνεννοήσεις σε σκοτεινό τοπίο. Αυτές είναι οι «νόμιμες» διαδικασίες που θέλει και εγκρίνει η τωρινή και η επόμενη δημοτική αρχή. Τους καταγγέλλουμε για τις απαράδεκτες κινήσεις τους. Δεν σέβονται την αγωνία των συναδέλφων μας και παίζουν σε βάρος των οικογενειών τους. Αντί να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και το έννομο συμφέρον, παίρνοντας την απόφαση να συνομολογήσουν και να αποδεχτούν στο αίτημα των απολυμένων για μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η διοίκηση της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, εκτελώντας εντολές δημάρχου, φέρεται ανήθικα και προσλαμβάνει προσωπικό «κατά το δοκούν»», σημειώνει το Σωματείο.

Να σημειωθεί πως συνεχίζεται η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση σωματείων, φορέων και εργαζομένων της περιοχής στο δίκαιο αγώνα τους. Μάλιστα, καθημερινά συγκεντρώνονται υπογραφές συμπαράστασης και από τους κατοίκους της Καλαμάτας.