16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Κρυφτούλι» Κικίλια για την πολιτική της κυβέρνησης στην Υγεία

Πρόσφατα

Eθιμοτυπικές συναντήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, φαίνεται ότι επιδιώκει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπου όμως αρνείται επίμονα να τοποθετηθεί για οποιοδήποτε ζήτημα της τεθεί. Τόσο στη χθεσινή συνάντηση του Βασίλη Κικίλια με την ΠΟΕΔΗΝ (συνάντηση την οποία ο ίδιος ζήτησε), όσο και σε αυτή με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Άρτας, ο υπουργός δεν απάντησε σε κανένα από τα ζητήματα που του ετέθησαν. Αντίθετα, μετέθεσε τις απαντήσεις για το Σεπτέμβριο.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι όχι μόνο δεν απάντησε στα κεντρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ και οι εργαζόμενοί του (υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ένταξη στα ΒΑΕ, ανθυγιεινό επίδομα, μισθοί κ.λπ.), αλλά ούτε και σε ζητήματα που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση όπως τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις συμβάσεις στις υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Το «κρυφτούλι» του Β. Κικίλια το διευκόλυνε και η τακτική της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ που ανέχτηκε να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση fast – track, χωρίς απαντήσεις που στόχο είχε μόνο να βγει η αναμνηστική φωτογραφία. Μάλιστα, προκειμένου να διευκολυνθεί η πολιτική της κυβέρνησης στην Υγεία, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ανέδειξε ως κεντρικό ζήτημα την «ανάγκη» αντικατάστασης των διοικήσεων που είχε διορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση και την αποκατάσταση των «διωχθέντων». Στην κατεύθυνση αυτή, μάλιστα, «δεν έμεινε χρόνος», ώστε να τοποθετηθούν οι δυνάμεις της Αριστεράς στη συνάντηση, προκειμένου προφανώς να μην χαλάσει η «ωραία ατμόσφαιρα» που επιδίωκαν τόσο ο υπουργός όσο και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ.

Είναι φανερό ότι η νέα πολιτική ηγεσία κρατά κλειστά τα χαρτιά της, με στόχο να κρύψει τα σχέδιά της για τη νέα επίθεση που ετοιμάζει απέναντι στο δημόσιο σύστημα και τους εργαζόμενους, στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων μνημονιακών – νεοφιλελεύθερων επιλογών.


Διαβάστε επίσης | ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Προγραμματικές δηλώσεις στην Υγεία ίσον με… νέα «δωράκια» στους ιδιώτες

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις