16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής/Τμήμα Πολιτισμού: Διώξεις για την καταστροφική πυρκαγιά στο τέμενος Βαγιαζήτ

Επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη

Πρόσφατα

Καταρχάς, η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής στα πλαίσια μιας αρμονικής και εποικοδομητικής συνεργασίας με την νέα ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, θα ήθελε να σας καλωσορίσει και να σας ζητήσει, κατανοώντας το επιβαρυμένο πρόγραμμά σας, μια συνάντηση για ενημέρωση των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο των μηχανικών του Υπουργείου μας, καθώς και να συνδράμει στην αντιμετώπισή τους, έτσι ώστε να λειτουργήσουν οι δομές και οι υπηρεσίες του Υπουργείου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στη συνέχεια, θα θέλαμε να ζητήσουμε τη συνδρομή σας σε ένα πολύ σημαντικό θέμα για συναδέλφους μηχανικούς, οι οποίοι διώκονται για την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στο τέμενος Βαγιαζήτ τον Μάρτιο του 2017 και κατ’ επέκταση και για συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων που διώκονται για το ίδιο θέμα.

Θεωρούμε ότι ο κάθε ένας από τους συναδέλφους αυτούς, άσχετα από τη θέση ευθύνης που κατείχε τη στιγμή της πυρκαγιάς, έχει πράξει στο ακέραιο το έργο που του αναλογούσε, αν όχι ακόμη περισσότερο, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις συνθήκες υπό τις οποίες οι συνάδελφοι ασκούν τα καθήκοντά τους (βλ. μείωση του τεχνικού προσωπικού και όχι μόνο, ανυπαρξία νομικής κάλυψης από πλευράς Υπουργείου, υπερβολικές δυσκολίες για την κάλυψη των εκτός έδρας μετακινήσεων, που πολλές φορές καθιστά τους συναδέλφους υπαλλήλους «χορηγούς» στο έργο του ΥΠΠΟΑ).

Κατόπιν των ανωτέρω ζητάμε την άμεση ανάκληση παραπομπής στα ανάλογα Πειθαρχικά Συμβούλια του ΥΠΠΟΑ των συγκεκριμένων συναδέλφων, ώστε με τον τρόπο αυτό να αποκατασταθεί και η υπόληψή τους.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις