16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σωματείο ΣΙΔΕΝΟΡ: Παράνομες αλλά όχι καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις. Καμία απαγόρευση για μελλοντικές δράσεις

Πρόσφατα

Όπως ενημερώνει η διοίκηση του Σωματείου ΣΙΔΕΝΟΡ τα μέλη της, σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου της 24ης Ιούλιου, «οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις κρίθηκαν παράνομες (όχι όμως καταχρηστικές), ΓΙΑ ΤΥΠΙΚΟΥΣ όμως ΛΟΓΟΥΣ, και όχι για το περιεχόμενο,την εξουσιοδότηση του ΔΣ να υλοποιήσει τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης, την αιτιολογία, την μη έγκαιρη (προ 24 ωρών) προειδοποίηση κ.λπ.».

Συγκεκριμένα, ο λόγος είναι πως δεν προσδιορίστηκαν αναλυτικά (με ονόματα και ειδικότητες) τα άτομα που αποτελούν το προσωπικό ασφαλείας! Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει το Σωματείο, πάντα, διαχρονικά, τα χορηγεί στη διάθεση της εταιρείας σε περιπτώσεις απεργιών αλλά και σε όλες τις προειδοποιήσεις των στάσεων, «στις οποίες δε συμμετέχουν λόγω της ιδιότητας τους». Αντιθέτως, όπως σημειώνει, «αποτελεί μέγιστη υποκρισία η στάση της εταιρείας, μια και η ίδια υποχρεούται να τα προσδιορίζει σύμφωνα με τον νόμο, να αναγράφονται στο Οργανόγραμμα, το οποίο ζητάει το Σωματείο τα τελευταία 15 χρόνια και ποτέ δεν έχει πάρει!»

Κατά τα άλλα, υπογραμμίζει το Σωματείο ΣΙΔΕΝΟΡ, κατέπεσε όλο το περιεχόμενο του κατηγορητηρίου (χρηματικές απαιτήσεις και πρόστιμα, δικαστικά έξοδα, απαγόρευση κινητοποιήσεων για το μέλλον κ.λπ.

«Η απόφαση του δικαστηρίου μας γεμίζει αισιοδοξία ότι ακόμα κι όταν αυτοί που αρνούνται να δούνε τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων,υπάρχει η δυνατότητα να στραφούν στον διάλογο και την λύση του προβλήματος,με την υπογραφή μιας δίκαιης ΣΣΕ που είναι ο μόνος σκοπός μας. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ. Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς», καταλήγει το Σωματείο.


Σχετικές αναρτήσεις:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις