Αποφυλακίστηκε ο Κορκονέας. Απόφαση πρόκληση για το λαό και τη νεολαία

Αποφυλακίστηκε από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ο Επαμεινώνδας Κορκονέας. Ο πρώην ειδικός φρουρός, ο οποίος έχει καταδικαστεί ισόβια για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, αφέθηκε ελεύθερος, μετά από την απόφαση του Εφετείου, την Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία, «έσπασαν» τα ισόβια με τα οποία είχε τιμωρηθεί πρωτοδίκως και, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα, του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 13 ετών.

Συνυπολογίζοντας την ποινή που έχει εκτίσει ήδη και τα μεροκάματα που έκανε στις Φυλακές, ο Κορκονέας απέκτησε μετά την απόφαση του Εφετείου δικαίωμα αποφυλάκισης, το οποίο «απολαμβάνει» από νωρίς σήμερα το απόγευμα.

Η προκλητική αυτή απόφαση δείχνει ότι οι αστυνομικοί μπορούν «να πέφτουν στα μαλακά» ακόμα και όταν δολοφονούν, ενώ η δικαιοσύνη να τιμωρεί άλλους, όπως πχ την καθαρίστρια με 10 χρόνια γιατί είχε κάνει πλαστογραφία στο απολυτήριο δημοτικού ή αναρχικούς και αντιεξουσιαστές με πολλαπλάσια χρόνια για πράξεις που δεν αποτελούν κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή!

ΜΕΤΑ

Πρόκειται για μια απόφαση, που κινείται στο πλαίσιο των εξαγγελιών της ΝΔ για όξυνση της καταστολής και επιβολής ενός κράτους αστυνομικής αυθαιρεσίας  σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της κατάργησης θετικών διατάξεων του ποινικού κώδικα, του πανεπιστημιακού ασύλου, της δημιουργίας νέων φυλακών  και φυλακών τύπου Γ‘.

Η απόφαση του Εφετείου της Λαμίας,  βαδίζει στα χνάρια της απελευθέρωσης του Καλαμπόκα, δολοφόνου του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, μετά από μόλις 7 χρόνια παραμονής του στη φυλακή. Ακολουθεί την ίδια «πεπατημένη» που ίσχυσε για δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, που συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Η απόφαση αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία και ως τέτοια δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτή στη συνείδησή τους!