Σωματείο ΣΙΔΕΝΟΡ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ, στο Μαρούσι | Τετάρτη 24 Ιούλη και ώρα 11πμ.

Κάλεσμα από ΜΕΤΑ για τη συγκέντρωση εργατών και Σωματείου ΣΙΔΕΝΟΡ, στη Βιοχάλκο

Εντείνουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους το Σωματείο και οι εργάτες της ΣΙΔΕΝΟΡ, και έτσι την Τετάρτη 24 Ιούλη και ώρα 11πμ., θα βρίσκονται στο Μαρούσι, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μητρική της ΣΙΔΕΝΟΡ, τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ (Χειμάρρας 16), καταγγέλλοντας τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, που στοχεύουν στο να σπάσουν το αραγές μέτωπο των εργαζομένων και να τους τρομοκρατήσουν (σ.σ.: τελευταίο κρούσα, η παρουσία ασφαλιτών στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου) και διεκδικώντας ΣΣΕ, με ανάκτηση απωλειών, κατάργηση των εργολαβιών και του εσωτερικού ομιλικού δανεισμού σε τμήματα παραγωγής και συντήρησης, καθώς και για μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο της χαλυβουργίας.

Να σημειωθεί ότι στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας, στη Θεσσαλονίκη, θα συνεχιστούν και την Τετάρτη οι στάσεις εργασίας, και συγκεκριμένα από: 1πμ.-3πμ., 5πμ.-7πμ., 9πμ.-11πμ. και 1μμ.-3μμ.

Κάλεσμα προέδρου Σωματείου ΣΙΔΕΝΟΡ για τη συγκέντρωση

Μιλώντας στο ergasianet.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου ΣΙΔΕΝΟΡ, Λευτέρης Κιοσέογλου, κάλεσε τα Σωματεία και τους εργαζομένους της Αττικής να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα μας, που ξεκίνησε από τις 7 Ιούνη και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. «Τους καλούμε να δώσουν το “παρών” στη συγκέντρωση που πραγματοποιούμε, την Τετάρτη στις 11 το πρωί, στα γραφεία της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, στο Μαρούσι. Πιστεύουμε ότι η μάχη που δίνουμε και η αίσια έκβασή τους μάς αφορά όλους, αφορά σε όλη την Εργατική Τάξη, κι όχι μόνον τους συναδέλφους στον κλάδο του Μετάλλου. Η αλληλεγγύη και ο συντονισμός είναι το «όπλο» μας απέναντι στη βαρβαρότητα που επιχειρούν να επιβάλλουν με κάθε ευκαιρία οι βιομήχανοι και οι μνημονιακές κυβερνήσεις, όπως η σημερινή της ΝΔ, που θέλουν τσακισμένους μισθούς και εργαζόμενους με ισοπεδωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την ώρα που τα “δωράκια” δίνουν και παίρνουν στο κεφάλαιο, που αβγατίζει τα κέρδη του».

Κάλεσμα από ΜΕΤΑ για τη συγκέντρωση εργατών
και Σωματείου ΣΙΔΕΝΟΡ, στη BIOΧΑΛΚΟ

Από την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΜΕΤΑ στους εργάτες της ΣΙΔΕΝΟΡ, στη Θεσσαλονίκη, όπου εκφράστηκε η συμπαράσταση της παράταξης και των μελών της στο δίκαιο αγώνα τους

Το ΜΕΤΑ, που από την πρώτη στιγμή στέκεται στο πλάι των συναδέλφων της ΣΙΔΕΝΟΡ, καλεί τα Σωματεία και τα διοικητικά τους συμβούλια, τους συνδικαλιστές και τους εργαζομένους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να εκδηλώσουν έμπρακτα και με τη φυσική τους παρουσία την αλληλεγγύη τους στους χαλυβουργούς εργάτες, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν, την Τετάρτη 24 Ιούλη και ώρα 11πμ., στα γραφεία της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, στο Μαρούσι.

Οι συνάδελφοι δίνουν εδώ και ενάμιση μήνα έναν εμβληματικό και αποφασιστικό αγώνα, απέναντι σε μια σκληρή και άκαμπτη εργοδοσία (που απειλεί ακόμα και με κλείσιμο και μεταφορά της παραγωγικής της δραστηριότητας σε άλλα εργοστάσια του ομίλου της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, αλλά και προσπαθεί να διαχωρίσει τους εργαζομένους, μεταξύ εργατών και υπαλλήλων) για την υπογραφή ΣΣΕ, με ανάκτηση απωλειών, κατάργηση των εργολαβιών, καθώς και για μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο της χαλυβουργίας.

Ο αγώνας αυτός είναι σημαντικός και για να είναι νικηφόρος, όχι μόνο για τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης και του ομίλου, αλλά για το σύνολο της Εργατικής Τάξης, πρέπει να αναπτυχθεί ένα κίνημα αλληλεγγύης από τα συνδικάτα, τους κοινωνικούς φορείς και τις πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς.

Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση
και στην εργοδοτική αυθαιρεσία
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργατών
Νίκη στον αγώνα των εργατών της ΣΙΔΕΝΟΡ

Πρόσβαση στο σημείο:
Ηλεκτρικός:  Στάση Κηφισιάς.
Λεωφορεία: Α8, Α7 και 550.