Ποινικοποιούν τον αγώνα των εργατών και του Σωματείου ΣΙΔΕΝΟΡ. Αναβάλλεται η κάθοδος στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ

ΜΕΤΑ: Όλοι και όλες στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 24 Ιούλη και ώρα 11πμ. Δικαίωση στον αγώνα των εργατών και του Σωματείου ΣΙΔΕΝΟΡ. Η ποινικοποίηση του αγώνα ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Αναβάλλεται η κάθοδος που είχε προγραμματίσει για την Τετάρτη το Σωματείο και οι εργάτες της ΣΙΔΕΝΟΡ, στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ (Μαρούσι), καθώς η εργοδοσία προχωρά ένα βήμα περαιτέρω για να σπάσει και να κάψει το ηθικό των εργατών, ποινικοποιώντας τον αγώνα τους, ποινικοποίηση που εναρμονίζεται πλήρως με το νέο δόγμα της κυβέρνησης της ΝΔ, το δόγμα «νόμος, τάξη, έλεγχος και καταστολή», αλλά και με την προσπάθεια να ελέγξει και να αδρανοποιήσει τα συνδικάτα, μέσω του «φακελώματος» συνδικαλιστών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις απεργίες.

Μάλιστα, με διαδικασίες fast track, επιδόθηκε το κλητήριο θέσπισμα στα μέλη του Σωματείου, που καλούνται να κάτσουν στο εδώλιο του «κατηγορουμένου», την Τετάρτη 24 Ιούλη και ώρα 11πμ., στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, για τον εμβληματικό τους αγώνα για ΣΣΕ, με ανάκτηση απωλειών, κατάργηση των εργολαβιών και του εσωτερικού ομιλικού δανεισμού σε τμήματα παραγωγής και συντήρησης, καθώς και για μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο της χαλυβουργίας. Την ίδια ώρα το Σωματείο, καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα Δικαστήρια.

Η εργοδοσία ζητεί να κηρυχθεί ο αγώνας των εργαζομένων παράνομος και καταχρηστικός και για κάθε στάση εργασίας που πραγματοποιούν… 5.000 ευρώ. Με το δεδομένο πως πραγματοποιούν τέσσερις στάσεις εργασίας την ημέρα, η εργοδοσία απαιτεί… 20.000 ευρώ ημερησίως!!!

Να σημειωθεί πως το Σωματείο πραγματοποιεί και την Τετάρτη 24 Ιούλη και νέες στάσεις εργασίας, και συγκεκριμένα από: 1πμ.-3πμ., 5πμ.-7πμ., 9πμ.-11πμ., 1μμ.-3μμ. Όπως σημειώνει, δε, με αφορμή τις νέες κινητοποιήσεις: «ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ στους συναδέρφους-μέλη του σωματείου ότι αύριο είμαστε ΟΛΟΙ κατηγορούμενοι! Οπότε δικαιούμαστε να είμαστε ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ στο δικαστήριο! Οποιαδήποτε παρεμπόδιση σημαίνει ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ από όποιον την ασκεί».

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ

την εργοδοτική τρομοκρατία που ασκεί η εταιρεία με ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ εναντίον ΟΛΩΝ των μελών του σωματείου, προκαλώντας αύριο Τετάρτη 24/7/2019 (το χαρτί επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή σήμερα στις 12:00 με την διαδικασία του κατεπείγοντος!) δικάσιμο αγωγή στις 12:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης!

Προφανώς τρομοκρατημένοι από το αποτέλεσμα της χθεσινής γενικής συνέλευσης -στην οποία επανανομιμοποιηθηκε με συντριπτικά ποσοστά το Δ.Σ. για τις όποιες κινητοποιήσεις- και προκειμένου να ανακοπεί η μαζική κάθοδος για διαμαρτυρία στα κεντρικά της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στην Αθήνα, αντιδρούν με τα μόνα «όπλα» που αντιλαμβάνονται ως απάντηση στο δίκαιο αίτημα της γενικής συνέλευσης για υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ.

Αν κάποιοι αντιλαμβάνονται τον «κοινωνικό εταιρισμό» με ασφαλίτες και δικαστήρια, θυμίζουν μαύρες εποχές της παγκόσμιας ιστορίας, με την διαφορά οτι οφείλουν να απολογηθούν στην σημερινή πραγματικότητα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Αν ΑΥΤΗ είναι η άποψη τους για την όποια «ανάπτυξη», τους την χαρίζουμε… και θα στείλουμε τις γυναίκες και τα παιδιά μας να το εξηγήσουν σε αυτούς.

Όπως είναι αντιληπτό, το αυριανό κατέβασμα στην Αθήνα που τόσο τρομοκράτησε αυτούς που φοβούνται να αντιμετωπίσουν τα δίκαια αιτήματα μας με σοβαρά επιχειρήματα και πειστικά πραγματικά στοιχεία,αναβάλλεται για το άμεσο μέλλον.

Καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς, την ΓΣΕΕ, την ΠΟΕΜ, το ΕΚΘ, και συλλογικότητες – και όλους όσους αντιλαμβάνονται το μέγεθος της αδικίας,

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/7 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!