Γερμανική Πρεσβεία: «Νόμος και τάξη» κατά αγωνιστών από την Τουρκία. Συλλήψεις και τακτική δικάσιμος για 6 από αυτούς

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Την Παρασκευή 19 Ιούλη, το απόγευμα, αγωνιστές από την Τουρκία μαζί με την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας. Στόχος της κινητοποίησης, όπως γράφει η ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης, ήταν «να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον Erdal Gokoglu που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών για τις νόμιμες δράσεις του στην Γερμανία».

Στο πλαίσιο του δόγματος «νόμος και τάξη» της ΝΔ, ακολούθησε επίθεση της αστυνομίας στους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν κάποιοι από αυτούς. Έξι από τους διαδηλωτές συνελήφθησαν και προσάχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Εισαγγελία, στα Δικαστήρια Ευελπίδων. Τελικώς, το απόγευμα της το απόγευμα της ιδίας ημέρας απελευθερώθηκαν, αφού πρώτα τους απαγγέλθηκε τακτική δικάσιμος.

Όπως ενημερώνει σχετικά η Επιτροπή: «Έριξαν χημικά μπροστά από την πρεσβεία της Γερμανίας σε περίπου 15 άτομα, χτύπησαν με τα γκλομπς, σύρανε στο έδαφος και χτυπώντας ανελέητα τους διαδηλωτές, τραυματίζοντας μερικούς, προσήγαγαν 6 άτομα. Συνεχίζονται τα διαδικαστικά στην Εισαγγελία για τους προσαχθέντες με τη βία. Δεν είναι αδίκημα να είσαι αγωνιστής, είναι τιμή. Κάτω ο γερμανικός ιμπεριαλισμός, κάτω ο φασισμός, ζητώ ο αγώνας μας! Κάτω ο ιμπεριαλισμός, ζητώ ο αγώνας μας!»

Να σημειωθεί πως το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων συγκέντρωση αλληλέγγυων, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αλληλεγγύης. Παράλληλα με την κινητοποίηση στην Ευελπίδων, δύο αγωνιστές από την Τουρκία αλυσοδέθηκαν έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας. Μία αγωνίστρια που επιχείρησε να φωτογραφίσει τους αλυσοδεμένους αλληλέγγυους συνελήφθη. Το ίδιο συνέβη και μισή ώρα αργότερα με άλλον αγωνιστή που προσπάθησε να βγάλει φωτογραφία. Τελικά, οι δυνάμεις καταστολής έκοψαν τις αλυσίδες και συνέλαβαν και τους δύο αγωνιστές από την Τουρκία.

Η Επιτροπή στηλιτεύει τη στάση της ΝΔ, σημειώνοντας ότι η νέα κυβέρνηση κινείται κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων.