Πώς και οι τράπεζες θησαυρίζουν εις βάρος των προσφύγων (ή… όλα για τις τράπεζες!)

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Οι συστημικές τράπεζες, πέραν του ότι ουσιαστικά λειτουργούν με τα χρήματα των φορολογουμένων -μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων που έχουν γίνει- και συνεχίζουν να είναι παράσιτα εις βάρος τους, με τις δεκάδες χρεώσεις πατώντας πάνω στις διατραπεζικές συναλλαγές και άλλα τινά, έχουν βρει κι ένα άλλον τρόπο να θησαυρίζουν: μέσω του προσφυγικού.

Τον τρόπο τον έμαθε ο ταξικός «αποστάτης» από σύντροφο, αγωνιστή πρόσφυγα, σε μια συνομιλία που είχε σήμερα το πρωί μαζί του.

Ο ΟΗΕ, ως γνωστόν, ενισχύει χρηματικά τις χώρες που έχουν δεχθεί πρόσφυγες, και μάλιστα καταθέτει άμεσα σε τραπεζικό λογαριασμό ένα συγκεκριμένο ποσό, κατ’ άτομο.

Για παράδειγμα, καταθέτει 150 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς (δεν είναι τυχαίο το παράδειγμα), από όπου ο πρόσφυγας μπορεί να πάει να κάνει ανάληψη.

Πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει ανάληψη όλο το ποσό; Η απάντηση είναι άμεση και ξεκάθαρη: όχι!

«Για να πάρετε το ποσό, κύριε πρόσφυγα», λέει η «κυρία» τράπεζα, «θα σας κρατήσω προμήθεια 3 ευρώ». Και τα κρατά.

Άρα, ο πρόσφυγας μπορεί να κάνει ανάληψη μόνον 140 ευρώ (σ.σ.: 10ευρα και ψιλά, ως γνωστόν, οι τράπεζες απαξιούν να δώσουν).

Συνεπώς, μένουν στο λογαριασμό 7 ευρώ, τα οποία όμως με την αλλαγή του μήνα… χάνονται, εξαφανίζονται, δεν υπάρχουν στο λογαριασμό.

Και ευλόγως αναρωτιέται κάποιος: πού πάει αυτό το ποσό («κυρία»» τράπεζα);

Με λίγα λόγια, δε φτάνει που τους εξαθλιώνουμε στα διάφορα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δε φτάνει που τους πνίγουμε στις θάλασσες μας, μέσω της κατάπτυστης συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, τους κλέβουμε κι όλας!

Αυτό λέγεται, για να μην ξεχνιόμαστε, πολιτισμένος δυτικός κόσμος, ή… όλα για τις τράπεζες-κεφάλαιο!