Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέα αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα | Εφετείο Αθηνών και ώρα 9πμ.

ΜΕΤΑ: Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι και η ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής

Η διαδικασία των απολογιών των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τη Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής, αφού δεν κατάφερε να πιάσει πάνω από το απαιτούμενο 3%. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, έπαιξαν το αντιφασιστικό κίνημα και το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που ήταν «παρών» στις μεγάλες μάχες και φρόντισαν να απομονώσουν το ναζιστικό μόρφωμα και τους εκφραστές τους από τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τα σχολεία αλλά και τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, όπως, για παράδειγμα, έκανε η ΠΟΣΠΕΡΤ που μπλόκαρε την προβολή τους από την ΕΡΤ.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, Πέμπτη 18 Ιούλη και ώρα 9μ., ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά διοργανώνει και νέα συγκέντρωση στο Εφετείο, στο πλαίσιο της δίκης της Χρυσής Αυγής, όπου τις τελευταίες δύο ημέρες απολογούνται ο χρυσαυγίτης πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γ. Πατέλης, και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς.

Όπως σημειώνει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός: «Καθένας και καθεμία που αγαπάει την ελευθερία και την αλληλεγγύη και μισεί τον φασισμό θα είναι εκεί. Δίπλα στην Μάγδα Φύσσα και τους φίλους του Παύλου. Ενάντια στους πιο φασίστες από φασίστες δικηγόρους της Χρυσής Αυγής. Για να διασφαλίσουμε το αυτονόητο. Καμία απόφαση δεν θα βγει ερήμην του αντιφασιστικού κινήματος. Και καμία άλλη απόφαση δεν θα γίνει αποδεκτή πέρα από την παραδειγματική καταδίκη όλης της ναζιστικής συμμορίας».

Κάλεσμα έχει απευθύνει, μεταξύ άλλων, και η ΠΟΣΠΕΡΤ που σημειώνει: «...Δεν χωράει όμως εφησυχασμός ότι τελειώσαμε με τη Χρυσή Αυγή και τη φασιστική απειλή. Έχουμε να ολοκληρώσουμε τη συντριβή τους με μια βαριά καταδίκη από το δικαστήριο και με ένα μαζικό κίνημα που θα κλείσει όλα τα γραφεία που έχουν απομείνει και θα διαλύσει τα τάγματα εφόδου σε κάθε γειτονιά. Αυτή η δράση δεν θα αφήσει να πάρει τη σκυτάλη το ρατσιστικό, φασίζον μόρφωμα του Βελόπουλου που μέχρι στιγμής ούτε την οργάνωση ούτε τη στρατιωτική δομή των ταγμάτων εφόδου έχει. Μέσα κι έξω από την αίθουσα το αντιφασιστικό και εργατικό κίνημα θα είναι για άλλη μια φορά μαζικά “παρών”».

Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, ο Γ. Πατέλης επιχείρησε να βγάλει «λάδι» το Λαγό, μάλιστα του… ζήτησε και συγγνώμη, ενώ τα έριξε όλα στο Γ. Ρουπακιά. Όπως είπε, μετά τη δολοφονία Φύσσα, ο Ρουπακιάς «με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: “μαχαίρωσα άνθρωπο, θέλω δικηγόρο”». Κι εκεί του απάντησε (ο Πατέλης): «Έτσι όπως τα έκανες, κόψε το λαιμό σου» – αναλυτικότερα, εδώ.