4.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Από τις ωμές εργοδοτικές απειλές για λουκέτο, στην… κάθοδο των εργατών της ΣΙΔΕΝΟΡ στην Αθήνα (ΒΙΟΧΑΛΚΟ)

Εργοδοσία προς εργαζομένους και Σωματείο ΣΙΔΕΝΟΡ: Ή δούλοι ή λουκέτο. Διαλέξτε!

Πρόσφατα

Όπως έχει γράψει το ergasianet.gr, ο διευθύνων σύμβουλος της χαλυβουργίας ΣΙΔΕΝΟΡ, Νικόλαος Μαρίου, χθες, κάλεσε όλους τους εργαζομένους σε «ευρεία σύσκεψη», προκειμένου να τους μιλήσει. Σχήμα λόγου το «να τους μιλήσει», διότι απευθύνθηκε στο Σωματείο και στους εργαζομένους με απαξιωτική γλώσσα, απειλώντας τους μάλιστα πως θα μπει λουκέτο στο εργοστάσιο, εάν δεν επιστρέψουν στη δουλειά τους. Μάλιστα, «εκτίμησε» δύο πράγματα: πως οι εργαζόμενοι είναι «έρμαια» των μελών του ΔΣ του Σωματείου, τους οποίους χαρακτήρισε ως «δέκα ταραξίες», και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι (η δεύτερη εκτίμηση) «παρακαλάνε να πάρουν ένα ευρώ αύξηση για να μπουν να δουλέψουν».

Η αντίδραση του Σωματείου ήταν άμεση, σε ανακοίνωσή του στηλιτεύει την προκλητική στάση της εργοδοσίας και γνωστοποιεί πως την επόμενη εβδομάδα οι εργάτες της ΣΙΔΕΝΟΡ θα βρίσκονται στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στη «μαμά» ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Επιπλέον, στο απυρόβλητο δεν αφήνει και τους εργοδοτικούς – απεργοσπάστες, που προσπάθησαν να κάνουν αντισυγκέντρωση (σ.σ.: δεν εμφανίστηκαν ποτέ), και μάλιστα κάνοντας αντιποίηση σε «ανακοίνωσή» τους χρησιμοποιώντας το όνομα «Σύλογος Εργαζομένων ΣΙΔΕΝΟΡ» (το ένα λάμδα στη λέξη “Σύλογος”, γραμμένο από τους ιδίους): τους γνωστοποιεί ότι βρίσκονται προ των πυλών του εισαγγελέα.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο ΣΙΔΕΝΟΡ:

Μαθήματα “δημοκρατίας” και “κοινωνικού εταιρισμού” έδωσαν ο διευθύνων σύμβουλος, ο υπεύθυνος διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων και ο τοπικός διευθυντής της ΣΙΔΕΝΟΡ, οι οποίοι, αφού μας ανακοίνωσαν ότι “δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ για αυξήσεις”, αποχώρησαν χωρίς να δεχθούν ούτε καν ερωτήσεις – όχι να ανεχθούν την τοποθέτηση του Σωματείου! Απείλησαν δε ανοιχτά για την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου: ή σκλάβοι ή κλείνει, δηλαδή!

Η απάντηση μας από βδομάδα, που θα κατέβουμε μαζικά στα γραφεία της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στην Αθήνα, για να δει το πανελλήνιο τους “δέκα ταραξίες” που “έχουν προσωπικούς λόγους,σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους που παρακαλάνε να πάρουν ένα ευρώ αύξηση για να μπουν να δουλέψουν” κατά τον Κο Μαρίου (…).

Τους ευχαριστούμε θερμά που ατσάλωσαν περαιτέρω το φρόνημα των μελών του Σωματείου για την υπογραφή της δίκαιης ΣΣΕ. που ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ μετά από δέκα χρόνια κοροϊδίας.

Πιστεύουμε ότι ειδικά σήμερα ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ, ακόμα και για τους “συλογους” που έχουμε έτοιμους για τον εισαγγελέα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Το ΔΣ

Είναι ξεκάθαρη κι από αυτή την κίνηση της εργοδοσίας η τρομοκρατία θέλει να ασκήσει προς τους εργαζομένους, ώστε να σπάσει το αραγές μέτωπο που έχουν, διεκδικώντας τα δίκαιά τους: ΣΣΕ, με ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών, μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο, κατάργηση των εργολαβιών και του εσωτερικού ομιλικού δανεισμού σε τμήματα παραγωγής και συντήρησης.

Επίσης, είναι ξεκάθαρη και η «ανάπτυξη», που είχε ως σημαία της η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την παρέλαβε η νυν κυβέρνηση της ΝΔ, ποιους εξυπηρετεί: την κερδοφορία του κεφαλαίου, που χρησιμοποιεί κάθε μέσο, από την εργοδοτική τρομοκρατία μέχρι το μνημονιακό αντεργατικό οπλοστάσιο, προκειμένου να ισοπεδώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα και να αβγατίσει τα κέρδη του.

Πάντως, οι εργαζόμενοι και το Σωματείο, που βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα από τις 7 Ιούνη, δε μάσησαν και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με νέες στάσεις εργασίας και σήμερα Πέμπτη 18 Ιούλη.

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

Το ΜΕΤΑ παραμένει στο πλευρό του Σωματείου και των εργατών της ΣΙΔΕΝΟΡ και καλεί τα Σωματεία και τους εργαζομένους να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, όχι μόνον με ψηφίσματα, αλλά και με τη φυσική τους παρουσία, καθημερινά, στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας, στη Θεσσαλονίκη. Ο αγώνας τους μας αφορά όλους. Με την αλληλεγγύη, με τον ενότητα, έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε αυξήσεις στους μισθούς, να επαναφέρουμε κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα που χάθηκε και κατακρεουργήθηκε από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις.


Σχετικές αναρτήσεις:

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις