Ο Δήμος Παρισίου βραβεύει τις θαραλέες καπετάνισσες, Καρόλα Ρακέτε και Πία Κλεμπ

Μετάφραση: Pressenza Athens

Ο Καρόλα Ρακέτε, η πλοίαρχος του Sea Watch 3, και η Πία Κλεμπ, η πλοίαρχος του Iuventa, και οι δύο κατηγορούμενες στην Ιταλία για υπόθαλψη παράνομης μετανάστευσης, θα λάβουν το Grand Vermeil Μετάλλιο, την υψηλότερη διάκριση της πόλης του Παρισιού. Το Δημοτικό Συμβούλιο της γαλλικής πρωτεύουσας, με επικεφαλής τη Δήμαρχο Αν Ινταλγκό, έχει επίσης διαθέσει 100.000 ευρώ στο SOS Mediterranée για μια νέα αποστολή θαλάσσιας διάσωσης μεταναστών.

Το Δελτίο Τύπου του Δημοτικού Συμβουλίου υπενθυμίζει τους 17.000 νεκρούς και αγνοούμενους στη Μεσόγειο από το 2014 και επαναλαμβάνει την «πλήρη υποστήριξή του προς τις γυναίκες και τους άνδρες που εργάζονται καθημερινά για τη διάσωση των μεταναστών στη θάλασσα σε δύσκολες συνθήκες».

«Οι οργανώσεις όπως το SOS Méditerranée και το Sea Watch μας τιμούν και μας υποχρεώνουν να δράσουμε ενάντια στην αδράνεια των κυβερνήσεων», συνεχίζει το δελτίο τύπου. «Η Καρόλα Ρακέτε και η Πία Κλεμπ είναι οι εμβληματικές φιγούρες αυτού του αγώνα και των ευρωπαϊκών αξιών, για τις οποίες η πόλη του Παρισιού καλεί και πάλι να παραμείνουμε πιστοί».