Θριάσιο: Οι εργολαβικές εταιρείες συνεχίζουν να θησαυρίζουν (και) στα νοσοκομεία

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των νοσοκομείων οδηγεί μόνο στην αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών και σε παραβίαση και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων και μισθούς – πείνας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους.

Απλήρωτοι παραμένουν για το μήνα Ιούνη οι εργολαβικοί εργαζόμενοι της «Αριάνθης ΕΠΕ», στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπως καταγγέλλει σχετικά το Σωματείο, που σημειώνει πως «παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί “εκδίωξης των εργολάβων”, τόσο στο Θριάσιο όσο και σε πολλές άλλες δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, οι εργολαβικές εταιρείες συνεχίζουν να θησαυρίζουν σε βάρος των εργολαβικών εργαζομένων».

Το Σωματείο απαιτεί από το υπουργείο Υγείας, τη διοίκηση του νοσοκομείου και τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ να καταβληθεί άμεσα η μισθοδοσία του Ιουνίου στους εργολαβικούς και να εξασφαλιστεί ότι θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή.

«Γνωρίζουμε ότι οριστική λύση, και αυτό διεκδικούμε, είναι η ανάκληση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών (σίτιση, καθαριότητα, κυλικείο), η πρόσληψη όλων των εργολαβικών συναδέλφων (και όσων επιπλέον χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών) με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα καθώς και η μονιμοποίηση των συναδέλφων, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στη φύλαξη. Σε αυτήν την κατεύθυνση, θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργολαβικών συναδέλφων», υπογραμμίζει.


Διαβάστε επίσης: