Οι εθελοντές και οι οπλίτες… συνεχίζουν να σώζουν τον Πολιτισμό και τους επισκέπτες!

Το κιόσκι που έστησε στην Αρχαία Ολυμπία ο Ερυθρός Σταυρός, προκειμένου να προμηθεύει με νερό τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου και να παρέχει πρώτες βοήθειες, εάν χρειαστεί. Οι μόνιμες προσλήψεις κι από αυτήν την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού είναι… κόκκινο πανί!

Και η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, όπως φαίνεται από τα πρώτα βήματά της, φροντίζει να τη βγάζει –κατά το κοινώς λεγόμενο, φτηνά και τζάμπα– όσον αφορά στις υποχρεώσεις της προς τους πολίτες. Έτσι, με εθελοντές και στρατιώτες στους αρχαιολογικούς χώρους προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες, αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ως οφείλει, με το δεδομένο πως φορολογείται για αυτό ο πολίτης.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα;

  • Οι λιποθυμίες επισκεπτών στο Μουσείο και στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, που δεν είχαν ούτε νερό να πιουν, επειδή τα αναψυκτήρια είναι κλειστά. Την τιμή του… Πολιτισμού, έσωσε ο Ερυθρός Σταυρός, που έστειλε αμέσως εθελοντές, που μοιράζουν εμφιαλωμένο νερό στους επισκέπτες.
  • Ο χώρος της Ακροπόλεως, όπου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες γιατρός – οπλίτης και νοσηλευτής – από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
  • Μάλιστα, στο Κέντρο Πληροφόρησης, επί του πεζοδρόμου Δ. Αρεοπαγίτου και στο παλαιό Μουσείο Ακροπόλεως, προσφέρουν τις υπηρεσίες εθελοντές-νοσηλευτές από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
  • Τρίτη, Πέμπτη και Σαββατοκύριακα, οπότε και η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της Ακρόπολης, στη Δ. Αρεοπαγίτου ποδηλάτες με εξοπλισμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσφέρουν εμφιαλωμένο νερό στους επισκέπτες.

Κατά τ’ άλλα, οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας είναι αυτές που χαλούν την εικόνα της χώρας, παγκοσμίως, όσον αφορά στο τουριστικό προϊόν της. Αυτά δεν αποτελούν μελανό σημείο που διασύρει τη χώρα, το να μην υπάρχει δηλαδή μόνιμο προσωπικό σε τόσο καίριες θέσεις, πολλώ δε μάλλον όταν αφορούν στην υγεία και στη ζωή ενός ανθρώπου.

Και για να μην ξεχνιόμαστε: και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διά μέσω του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, αντί να καλύψει τα περιφερειακά ιατρεία με μόνιμο προσωπικό, χρησιμοποίησε παρανόμως (και συνεχίζεται μέχρι σήμερα) οπλίτες – ιατρούς, για παράδειγμα, στα αγροτικά ιατρεία.