Νέα Πορεία «Σισμανόγλειου»: Η ΔΑΚΕ ξεπουλάει απρόκλητα τους συναδέλφους νοσηλευτές

Όπως καταγγέλλει η Νέα Πορεία «Σισμανόγλειου», η ΔΑΚΕ «αρνείται να κάνει ΔΣ Σωματείου. Συνδιοικούν ανοιχτά με το διοικητή και το ΔΣ του νοσοκομείου, εξυπηρετώντας τα συντεχνιακά συμφέροντα ορισμένων γιατρών». Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω τι άλλο καταγγέλλει (σ.σ.: ημερομηνία έκδοση της καταγγελίας, 14 Ιούλη):

ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/7/19 ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ. ΓΙΑ ΠΟΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΞΕΠΟΥΛΑEI ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ ΤΡΟΠΟ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!

ΕΝΩ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΤΕΛΕΣΘΕ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ, Η ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΣΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ, ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΛΕΞΗ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΔΙΕΜΗNΥΣΕ:

«ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΔΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΔΙΟΤΙ ΛΕΙΠΟΥΝ ΜΕ ΑΔΕΙΑ».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΊ ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΝΤΕΛΕΣΘΕ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ.

ΠΛΗΡΩΣ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΕΔΗΝ, ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ ΤΡΟΠΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ ΚΕΦΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ!!!

ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΚΑΜΦΘΟΥΝ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΜΕ ΣΤΕΝΤΟΡΙΑ ΦΩΝΗ:

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ:

– ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥΣ.

– ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

– ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΡΡΑΓΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.

– ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΤΙ Σ΄ ΑΥΤΌ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

– ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΤΙ ΕΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ.

– ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ.