Δημήτρης σχεδιάζει και μελετά, Οικονόμου εγκρίνει το ΕΧΠ Τουρισμού

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Διαβάζει ο ταξικός «αποστάτης»:

«Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος Ρένας Κλαμπατσέα προχωρά επιτέλους με απευθείας ανάθεση (αλλά μετά από διενέργεια δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης) η μελέτη με τίτλο “Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον τουρισμό”. Πρόκειται για το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας για την υιοθέτηση, επιτέλους, νέου Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό. Είχε προηγηθεί η ανάθεση της μελέτης “Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό (ΕΧΠ Τουρισμού)” με την υπογραφή σύμβασης στις αρχές Ιουνίου με την ένωση οικονομικών φορέων: Οικονόμου Δημήτριος, Τσακίρης Στυλιανός, Κοτζαμπόπουλος Αλέξανδρος και “Δ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ και συνεργάτες Ο.Ε., μελέτες για το περιβάλλον». Η πρώτη φάση του έργου της ομάδας που εκπονεί το ΕΧΠ Τουρισμού πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβρη, μετά από παράταση που πήρε, και ακολούθως να προχωρήσει στο 20 στάδιο και παράλληλα να προχωρήσει και η διαδικασία της ΣΜΠΕ, την οποία το ΥΠΕΝ αποφάσισε να δώσει ως ξεχωριστό έργο (σε άλλες περιπτώσεις τα δύο αυτά κείμενα δίνονταν, ως έργο, μαζί)».

Ποιος είναι, τώρα, θα αναρωτηθείτε ο Δημήτρης Οικονόμου, αυτός που πήρε τη σύμβαση της μελέτης δηλαδή… Μα ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος της κυβέρνησης της ΝΔ. Με λίγα λόγια; Απλοποιούνται τόσο πολύ οι διαδικασίες έγκρισης για το νέο Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό και δε θα καθυστερήσει καθόλου, αφού ο Δ. Οικονόμου που έχει αναλάβει από πέρυσι τη μελέτη, θα μπορεί να την εγκρίνει τώρα που έγινε υφυπουργός, μόνος του!

Πώς το είχε πει ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης; «Διαφάνεια για όλα, διαφάνεια παντού και για τα πάντα»; Αυτό, λοιπόν…