ΣΥΒΧΨΑ: Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς και κλαδική ΣΣΕ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες… Κατά το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογός μας έδωσε για μια ακόμα φορά τη μάχη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο του βιβλίου. Τη μάχη για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και για αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνες με τις ανάγκες μας.

Η κλαδική ΣΣΕ του Βιβλίου -με τους ολοένα και πιο βελτιωμένους όρους της- υπήρξε μια σημαντική εργατική κατάκτηση για όλους κι όλες μας (από το 2004 που πρωτουπογράφτηκε μέχρι και την κατάργηση των ΣΣΕ από τους μνημονιακούς νόμους). Κι αν βέβαια οι όροι της αντιστοιχούσαν σε ένα μικρό μόνο μέρος των διεκδικήσεων και των πραγματικών αναγκών μας, η κλαδική ΣΣΕ υπήρξε ένα σημαντικό όπλο στα χέρια μας, για να αγωνιζόμαστε συλλογικά και να βάζουμε ένα φρένο στην ανεξέλεγκτη υποτίμηση της εργασίας και της ζωής μας.

Βασικός σταθμός του αγώνα -στη φάση αυτή- υπήρξε η επιτυχημένη απεργία της 1ης Νοέμβρη 2018, η οποία μάλιστα -χάρη και στη διαχρονική σχετική προσπάθειά μας- απέκτησε διακλαδικό χαρακτήρα, καθώς έγινε από κοινού με άλλα 7 σωματεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Βέβαια, οι εργοδότες επικαλούμενοι διάφορα προσχήματα τελικά δεν προσήλθαν ποτέ στις διαπραγματεύσεις για κλαδική ΣΣΕ, στις οποίες ως Σύλλογος με τον κάθε επίσημο τρόπο τους καλέσαμε…

Ως Σύλλογος έχουμε αποφασίσει, παράλληλα με μια σειρά από μάχες που έχουμε μπροστά μας, να δώσουμε μια δυναμική συνέχεια στον -ούτως ή άλλως- διαχρονικό αγώνα για την κλαδική ΣΣΕ. Έναν αγώνα στον οποίο είναι πολύ σημαντική η συνεισφορά του κάθε εργαζόμενου και της κάθε εργαζόμενης του κλάδου μας.

Μάλιστα στο πλαίσιο του αγώνα αυτού -και μέσα από μια σειρά συσκέψεων και με άλλα κλαδικά και επιχειρησιακά εργατικά σωματεία- προσανατολιζόμαστε ήδη στην έγκαιρη απόφαση και προετοιμασία για την οργάνωση μιας νέας διακλαδικής απεργίας την προσεχή Άνοιξη.

Να συμμετέχουμε όλοι και όλες στην επόμενη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας την Κυριακή 20 Οκτώβρη 2019 στις 11πμ στα γραφεία μας.

Σημειώνουμε ότι κάθε Πέμπτη στις 8.30μμ ακριβώς στα γραφεία μας γίνεται η εβδομαδιαία Συνέλευση Δράσης η οποία είναι ανοιχτή σε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες [Τα γραφεία είναι ανοιχτά από τις 7.30μμ]

Κανένας συνάδελφος και καμιά συναδέλφισσα έξω από το Σύλλογο!