Πρωτοφανής υποβάθμιση του κύρους του ΤΕΕ, διά του προέδρου του, που αναλαμβάνει τεχνικός σύμβουλος για Ελληνικό

Ο υπουργός και υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης, αντίστοιχα, με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό, που έχει αναλάβει τεχνικός σύμβουλος για την «επένδυση» στο Ελληνικό

Πρωτοφανής υποβάθμιση του κύρους του ΤΕΕ, διά του προέδρου του, Γιώργου Στασινού, που αναλαμβάνει το ρόλο διεκπεραιωτή των συμφερόντων των επενδυτών. Το ίδιο το ΤΕΕ πριν από πέντε χρόνια τεκμηριωμένα αποδομούσε το τίμημα της επένδυσης…

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επισκέφθηκε χθες το ΤΕΕ, όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρό του. Μετά τη συνάντηση, στην οποία παρέστη και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ανακοίνωσε ότι αναθέτει στο Γ. Στασινό καθήκοντα τεχνικού συμβούλου, στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Ειδικότερα, ο υπουργός δήλωσε: «Όπως έχουμε τονίσει με κάθε ευκαιρία, η εμβληματική επένδυση του Ελληνικού θα προχωρήσει άμεσα. Θέλουμε να δώσουμε με το σημαντικό αυτό έργο ξεκάθαρο μήνυμα ότι στην Ελλάδα γίνονται επενδύσεις και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Προχωρούμε με συγκεκριμένες κινήσεις στην επίλυση όλων των προβλημάτων. Στην προσπάθεια αυτή, είναι όχι μόνο χρήσιμη, αλλά απαραίτητη η συμμετοχή του ΤΕΕ και του προέδρου, κ. Στασινού, προκειμένου οι επιλογές που θα γίνουν να έχουν και την κατάλληλη επιστημονική τεκμηρίωση. Η νέα κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς, διότι, όπως έχουμε τονίσει, οι στόχοι για την ανάπτυξη της χώρας πιστεύουμε ότι είναι κοινοί και οφείλουμε να ενώσουμε σε αυτόν τον αγώνα όσο το δυνατόν περισσότερους».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Στασινός είπε: «Προσπαθούμε με συνέπεια να ενισχύσουμε κάθε προσπάθεια, κάθε κυβέρνησης, που συμβάλλει στην πραγματική ανάπτυξη, δημιουργεί δουλειές και εισόδημα. Η επένδυση στο Ελληνικό είναι ένα σύνθετο τεχνικό σχέδιο, που οφείλουμε να προωθήσουμε με τεχνική επάρκεια κι επιστημονική πληρότητα. Για μια ανάπλαση που έχει αργήσει πολύ, με περιβαλλοντικό όφελος για όλη την Αττική. Θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε στις καλύτερες δυνατές λύσεις, ώστε να επισπευστεί η προώθηση όλων των ζητημάτων, σε κάθε επίπεδο».

Να σημειωθεί πως με την «καραμέλα» του ότι το Ελληνικό είναι μια «εμβληματική επένδυση» και θα δημιουργηθούν «χιλιάδες θέσεις εργασίας», κυβέρνηση και υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης» τρέχουν για τα συμφέροντα του Λάτση. Σε αυτούς, έχουν προστεθεί μέσα από τις συναντήσεις που έχει ο υπουργός, οι δήμαρχοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας, κι από χθες και ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γ. Στασινός.