ΣΕΚΕΣ: Αδιέξοδη και αναποτελεσματική η υποστήριξη των κομμάτων του μνημονιακού μονόδρομου

Οι περιφερόμενοι κομματάρχες της ΑΚΕ, στο διάλειμμα των προεκλογικών τους υποχρεώσεων ως ακολούθων υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (οποία δόξα για τον ακομμάτιστο και ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό), διέθεσαν λίγο χρόνο για να συκοφαντήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΥΔΑΠ επειδή στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων της ΕΥΑΘ, που αγωνίζονται για να σπάσουν την συνεχιζόμενη μνημονιακή λιτότητα ζητώντας να υπογράψουν ΣΣΕ ανάλογη με αυτή που υπογράφτηκε στην ΕΥΔΑΠ.

Ζηλεύουν, προφανώς, που δεν ακολουθήσαμε (όπως διακαώς επιδίωκαν) τον ίδιο αδιέξοδο δρόμο, ώστε να προσφύγουμε στα δικαστήρια για να αξιοποιήσουν οι κομματάρχες τις εργατικές διεκδικήσεις για «κερδοφόρες» δικηγορικές μπίζνες.

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές οι εργαζόμενοι βλέπουν πόσο αδιέξοδη και αναποτελεσματική είναι η υποστήριξη των κομμάτων του μνημονιακού μονόδρομου.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ είναι πανέτοιμοι την επομένη των εκλογών, όποιος και αν εκλεγεί στην κυβέρνηση, να συνεχίσουν να διαγωνίζονται σκληρά, για το ποιός θα εφαρμόσει μέχρι το 2060 το μονόδρομο των υπερ-πλεονασμάτων της λιτότητας για τους πολλούς,  σύμφωνα με τις επιταγές των δανειστών.

Στη νέα Βουλή πρέπει να βρεθούν όσοι/ες γίνεται περισσότεροι/ες βουλευτές που θα στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων για πλήρη και μόνιμη απασχόληση, άμεση δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, καλύτερες αποδοχές, κατοχυρωμένα δικαιώματα στην υγεία και την κοινωνική ασφάλιση.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ


Υ.Γ.: Η «σκληρή» στάση της ΑΚΕ απέναντι στη νέα διοίκηση δεν οφείλεται στη σταθερή αντίθεση της στην παραμονή της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο. Υπάρχει στο πρόγραμμα της ΝΔ αναφορά για κατάργηση του Υπερταμείου; Για έξοδο της ΕΥΔΑΠ από αυτό; Όχι βέβαια. Απλά ο στόχος είναι η πελατειακή αξιοποίηση μιας διοίκησης διορισμένης από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, μετά τις εκλογές της Κυριακής 7-7-2019.