Μήνυση κατά του ακροδεξιού Ιταλού ΥΠΕΣ από τη διασώστρια ανθρώπων, Καρόλα Ράκετε

Η πλοίαρχος του διασωστικού πλοίου Sea – Watch 3, Καρόλα Ράκετε, που είχε σώσει 42 ανθρώπους σπάζοντας το εμπάργκο της Ιταλίας απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, μηνύει τον ακροδεξιό υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι. Ο ίδιος υποστήριξε ότι «δεν με τρομάζει μια κακομαθημένη κομμουνίστρια»

Ο ακροδεξιός ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι

Η Καρόλα Ράκετε που είχε προσαχθεί από τις ιταλικές αρχές λόγω του ελλιμενισμού του διασωστικού της πλοίου στο λιμάνι της Λαμπεντούζα, μηνύει τον ακροδεξιό Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο Σαλβίνι είχε απευθύνει πλήθος χαρακτηρισμών στο πρόσωπο της Ράκετε. Μετά την απελευθέρωσή της από τον κατ’ οίκον περιορισμό που της είχε επιβληθεί, ο Ιταλός πολιτικός είχε εκφράσει την οργή του δηλώνοντας ότι θα απελάσει το συντομότερο δυνατόν την Ράκετε.

Όπως δηλώνει ο δικηγόρος της πλοιάρχου, Αλεσάντρο Γκαμπερίνι, αυτό είναι απίθανο να συμβεί σε μια πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης όπως χαρακτηριστικά λέει αναφερόμενος στον Σαλβίνι, «Δεν ήταν εύκολο να συγκεντρώσουμε όλες τις προσβολές που εξαπέλυσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας εναντίον της Ράκετε τις τελευταίες εβδομάδες. Ακόμα πιο δύσκολο, όμως, ήταν να καταγράψουμε όλες τις εγκληματικές πράξεις που υποκινήθηκαν από τον Σαλβίνι. Όσο αφορά την κατάθεση της αγωγής ο δικηγόρος εξηγεί ότι «Με την αγωγή αυτή, η Καρόλα θέλει να στείλει ένα μήνυμα, πως όταν κάποιοι «πονέσουν» στην τσέπη, δεν θα είναι σε θέση να προσβάλουν και να βρίζουν, όποτε θέλουν, χωρίς κόστος».

Να σημειωθεί ότι η Ράκετε είχε αθωωθεί από ιταλικό δικαστήριο όσο αφορά τον παράνομο ελλιμενισμό της με την δικαστή να υποστηρίζει ότι δεν προκύπτει κάποια παράνομη πράξη κατά της Ράκετε, καθώς η ίδια έπραξε το καθήκον της απέναντι στους 40 μετανάστες που επέβαιναν στο διασωστικό πλοίο Sea – Watch 3, του οποίου ήταν πλοίαρχος. Ο Σαλβίνι σε μια οργισμένη δήλωσή του είχε καλέσει την δικαστή που εξέδωσε την αθωωτική απόφαση, να παραιτηθεί από το αξίωμά της και να θέσει υποψηφιότητα με κάποιο κόμμα της Αριστεράς.

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1147054474139242496?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1147054474139242496&ref_url=https%3A%2F%2Fthepressproject.gr%2Fminysi-kata-tou-akrodexiou-italou-ypes-apo-tin-diasostria-anthropon-karola-rakete%2F

Επίσης μετά την ανακοίνωση κατάθεσης αγωγής από πλευράς της πλοιάρχου, ο Σαλβίνι ειρωνεύτηκε το γεγονός με μια ανάρτηση στο Twitter, η οποία έλεγε «Αυτή παραβίασε το νόμο και επιτέθηκε σε ιταλικά πλοία και εγώ τρώω τη μήνυση. Δε με τρομάζουν οι όχλοι, πόσο μάλλον μία πλούσια και κακομαθημένη κομουνίστρια! Φιλάκια!». Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί ακόμα η αθώωση της Ρακέτε για αντίσταση κατά της αρχής.


Διαβάστε: