Κικίλιας: Αστυνομοκρατία, λευκά κελιά, επιδόματα… μόνο για Έλληνες και κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου από τη ΝΔ

Στην ασφάλεια και τις υποσχέσεις για αύξηση των αστυνομικών δυνάμεων της πόλης επιμένει η Νέα Δημοκρατία, με τον τομεάρχη Άμυνας Βασίλη Κικίλια, να υπόσχεται πως από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, η ομάδα ΔΕΛΤΑ θα επανασυσταθεί και μαζί με μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ θα περιπολούν «σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης». Παράλληλα, επανέλαβε τις διακηρύξεις για αλλαγή του νομικού πλαισίου για τις αποφυλακίσεις, για την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας, καθώς και άμεση κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια.

Βάρος στο «αίσθημα ανασφάλειας» συνεχίζει να ρίχνει η αξιωματική αντιπολίτευση, με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης της κυβέρνησης Σαμαρά να υπόσχεται εκτεταμένη ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στις πόλεις. «Μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, που καταργήθηκαν ή απαξιώθηκαν, να περιπολούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης. Μεικτές ομάδες όλων των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ σε καθημερινές περιπολίες» υποσχέθηκε για την πρώτη ημέρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», κάνοντας λόγο για «χαώδη διαφορά» στη δημόσια τάξη και ασφάλεια μεταξύ του 2014 και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα, ο Βασίλης Κικίλιας συνέχισε αναφερόμενος στον «νόμο Παρασκευόπουλου» και το νομικό πλαίσιο για τις αποφυλακίσεις, για τον οποίο δεσμεύτηκε να τον καταργήσει, παράλληλα με την δημιουργία φυλακών τύπου Γ, υψίστης ασφαλείας.

«Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, που αποφυλάκισε περισσότερους από 2.500 καταδικασθέντες για κακουργήματα, όπως και τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Αλλαγή του νόμου για το άσυλο στα πανεπιστήμια, ώστε να μην αποτελεί άσυλο των κάθε λογής εγκληματιών και παρανόμων» δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι προτεραιότητα θα είναι η επαναφορά της ασφάλειας και της τάξης στις γειτονιές της Αθήνας και όλης της χώρας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, αναφέρθηκε στο παραεμπόριο, χαρακτηρίζοντάς το «μεγάλη πληγή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας» στην Αθήνα, και υποστήριξε ότι η πάταξή του είναι πρώτη προτεραιότητα με εντατικοποίηση των ελέγχων και περισσότερη αστυνόμευση. Όσον αφορά το μεταναστευτικό, δήλωσε πως πρώτιστο μέλημα είναι η θωράκιση των συνόρων της χώρας και ο έλεγχος των μεταναστευτικών ροών, με παράλληλη μέριμνα για την «ταχύτατη αποκατάσταση του ανθρωπισμού στους χώρους διαμονής των προσφύγων».

Ο Β. Κικίλιας αναφέρθηκε ακόμα σε έναν «σύγχρονο πατριωτισμό, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά ηγεσία που θα σέβεται το εθνικό συμφέρον και την ταυτότητα του λαού της», χαρακτηρίζοντας τις επερχόμενες εκλογές ως τις πιο κρίσιμες και καθοριστικές. Ο ίδιος ανέφερε πως πρέπει να μειωθεί -πάση θυσία- η φορολογία, να ξαναφτιαχτεί η μεσαία τάξη της χώρας και να αρχίσει η ανάταξη της οικονομίας και να έρθουν επενδύσεις που θα μεγαλώσουν το ΑΕΠ και θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός επανέλαβε τις διακηρύξεις του κόμματός του για την «υποστήριξη» του δημογραφικού, υποσχόμενος μέτρα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και το επίδομα 2.000 ευρώ «για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες», στο πνεύμα του Κ. Κυρανάκη.

«Οι εργαζόμενες μητέρες θα επιλέγουν οι ίδιες τον χρόνο κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας. Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, ενώ παράλληλα επεκτείνουμε το ωράριο των παιδικών σταθμών, με ποιοτικό πρόγραμμα και τις κατάλληλες υποδομές, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων» ανέφερε ακόμα.